Musiikin ilotulitus

Kaupunkifestivaali Lost In Musicin tarjonta hengästyttää. Neljän illan aikana Tampereella esiintyy yli sata artistia: uusia kiehtovia tekijöitä ja tuttuja hittinikkareita.
The Hearing esiintyy Tampere-talossa torstaina 17. lokakuuta. (Kuva: Nelli Palomäki)
The Hearing esiintyy Tampere-talossa torstaina 17. lokakuuta. (Kuva: Nelli Palomäki)

Lost In Music -tapahtuman tarkoitus on esitellä uutta ja ajankohtaista musiikkia yli genrerajojen. Samaan viikonvaihteeseen mahtuu poppia, maailmanmusiikkia, hiphopia ja metallia. Syysfestari järjestetään nyt seitsemännen kerran.
Loppuviikon aikana Tampereella esiintyvät muiden muassa Anssi Kela, Damn Seagulls, Ego-
trippi, Elastinen, Gracias, Antero Lindgren, Radiopuhelimet ja Jonna Tervomaa.
Juuri uuden levyn – kuuden vuoden levytyspaussin jälkeen – julkaissut Jonna Tervomaa esiintyy Klubilla lauantaina. Uuden tiimin kanssa Tervomaa on tehnyt tukun kliseettömiä biisejä, jotka koskettavat ja antavat ajateltavaa.

Looppeja ja bluesbiletystä

Konkareiden kiinnostavia haastajia ovat muun muassa Talmud Beach, The Hearing ja Tiiu Helinä. Sisarusduo Tiiu Helinän kappaleissa limittyvät konesoundit sekä kansanmusiikista muistuttavat laulumelodiat ja sanat. Talmud Beachin hulvattoman groovaava meno ei peitä sitä, että bluesrockin perinne on kolmikolla hallussa.
The Hearing -nimellä musiikkia tekee 25-vuotias Ringa Manner, ja tällä viikolla ilmestyy esikoisalbumi Dorian. The Hearingissa koukuttavat persoonallisen kaunis lauluääni ja koneiden sekä etenkin looppien nokkela käyttö.
Tietokoneiden kanssa kun tehdään musiikkia, voi käydä niinkin, että väärän nappulan painaminen lähettää koko kappaleen bittiavaruuteen. Näin kävi nopeasormiselle Ringalle Tampereen-keikalla elokuussa. Mutta ei hätää, onneksi hyviä biisejä on kertynyt plakkariin useampikin kuin yksi.

Lost In Music Tampereella 16.−19. lokakuuta. Ohjelma on osoitteessa lostinmusic.fi.