Korkkarit syvällä kurassa

Vahannan nuorisoseuran kesänäytelmässä Pamela-tädin korot voivat juuttua kuraan, jos kunnolla sataa. Museon ainutlaatuisella ulkoilmanäyttämöllä esitetään taas Nopoloiden hittitarinaa.
Heinähattu (Sonja Ollila) ja Vilttitossu (Iina Sinisalo) saavat lapsenvahdikseen jännittävän Pamela-tädin (Arttu Vuori).
Heinähattu (Sonja Ollila) ja Vilttitossu (Iina Sinisalo) saavat lapsenvahdikseen jännittävän Pamela-tädin (Arttu Vuori).

Vahannan nuorisoseura luottaa Heinähatun ja Vilttitossun imuun. Viime kesänä Ylöjärven museolla ihmeteltiin taiteilijaveljeksiä, jotka myllersivät Kattilakosken perheen lomasuunnitelmat. Nyt Heinähatun ja Vilttitossun elämään tupsahtaa erikoinen lapsenvahti, Pamela-täti.
Mukaan mahtuu pari vankikarkuria, hupsuja poliiseja ja kakkukilpailu.
Sinikka Nopolan, Tiina Nopolan ja Katja Krohnin käsikirjoituksen ohjaa Anne Helminen. Iina Sinisalo on tänäkin kesänä Vilttitossu ja Sonja Ollila Heinähattu. Pamela-tädin vaaleanpunaisissa sukissa ja sopivan matalissa koroissa tepastelee Arttu Vuori.

Kotiovelta haettu

Poliiseina hersyttelevät Satu-Emilia ”Emppu” Sinisalo ja Emil Kesseli. Torvelokaksikon ajatukset liikkuvat ihan muussa kuin työssä. Toinen miettii kakkuja, toinen haaveilee Halise Alibullenista.
Emil näyttelee ensimmäisessä kesäteatteriesityksessään. Hänelle kävi klassisesti: hänet haettiin kotiovelta mukaan näytelmään. Ilmaisutaitokerholaisen osaaminen oli kiirinyt näytelmäryhmän tietoon.
− Kun näin ilmaisutaitokerhon esityksen, päätin, että tuo lääkäripoika pitää saada meille mukaan, Aliisa Syrjä kertoo.
Ilmaisutaitokerhosta kesäteatteriin siirtyi myös Lotta Verno.
Erkki Kaarikoskella on takanaan hieman pidempi ura Vahannan nuorisoseuran kesäteatterissa. Vanginvartijan ja kunnanjohtajan roolit taituroiva mies laskee olleensa mukana vuodesta 1976.

Ukkosta pakoon mopoautoon

Suurin osa näyttelijäkaartista on peruskouluikäisiä. Eikö heitä yhtään harmita kuluttaa kallisarvoista kesälomaansa aikataulutetuissa treeneissä ja sittemmin esityksissä?
− Tämä on ihana paikka, ja täällä on paras porukka – ihan huipputyyppejä! Aliisa Syrjä, Iina Sinisalo ja Sonja Ollila hehkuttavat.
− Ei tässä ole mitään jaksamista. Meillä on hauskaa ja rentoa, Tiia Pirhonen sanoo.
− Paitsi ehkä silloin, kun ukkostaa, Helmi Jonasson lisää virnistäen.
Parina harjoituspäivänä rankkasade ehti jo yllättää.
− Silloin osa pakkautui mopoautoon ja osa seisoi korkkareissa ja mekossa kuraisella pihalla, Arttu Vuori tokaisee lakonisesti.
Päärooleja esittävä kolmikko on näyttämöllä niin paljon, että heiltä vaaditaan kovaa sateenkestävyyttä.

Pikainen comeback

Kohta parikymppinen Arttu Vuori on tehnyt yhden kesän mittaisen comebackin nuorisoseuran teatteriin.
− Lähden ehkä opiskelemaan, joten tämä on viimeinen kerta kesäteatterissa ainakin 20 vuoteen, Arttu vannoo.
Muut eivät ole yhtä varmoja asiasta. Artun koomikontaidoille olisi käyttöä vastedeskin. Mutta siitä he ovat varmoja, että tiivis ydinseitsikko on ja pysyy.
Arttu sanoo antaneensa vellovalle tyttölaumalle nimen Prätkäkerho Kikattava Kuolema.
− Ei sillä, että yhdelläkään olisi prätkää, mutta kikattaa ne osaavat.
− Empulla on prätkä! tytöt hihkaisevat.
− Sehän on vain skootteri, Arttu palauttaa maan pinnalle.

Heinähattu, Vilttitossu ja Pamela-täti -näytelmän ensi-ilta on Ylöjärven museolla tiistaina 25. kesäkuuta.