Glamouria senioreille

TR1 Taidehallin Glamour-näyttely tuo tuulahduksen menneiden vuosikymmenten tähtiloistosta. Huomenna torstaina TR1:ssä on erityinen senioripäivä, johon sisältyy näyttelyopastusten lisäksi hemmotteluhetkiä.
Regina Linnanheimo Ilmari Unhon ohjaamassa elokuvassa Kuollut mies vihastuu, 1944.
Regina Linnanheimo Ilmari Unhon ohjaamassa elokuvassa Kuollut mies vihastuu, 1944.

Muistathan heidät? Ansa Ikonen, Tauno Palo, Leif Wager, Helena Kara, Irma Seikkula, Regina Linnanheimo ja Ester Toivonen edustivat kotimaista glamouria ja vetosivat katsojiin kauneudellaan tai komeudellaan ja salaperäisellä viehätysvoimallaan. Aivan kuten Hollywoodissa, Suomessa elokuvia markkinoitiin filmitähdillä.
Näyttely Glamour – filmitähtiä ja kauneuden lumoa 1930–1960-luvuilla palauttaa entisajan tähdet mieleemme. Esillä on elokuvapukuja, valokuvasuurennoksia ja nostalginen elokuvapotpuri. Taustalla soi vanha musiikki.

Poskiläpytin ja nilkkaimet

Ihaillut filmitähdet vaikuttivat muotivirtauksiin, naisten ja miesten pukeutumiseen, kauneudenhoitoon ja kampauksiin. Yksityisten keräilijöiden kokoelmien avulla näyttelyssä esitellään laajasti naisten ja miesten pukeutumista ja kauneudenhoitovälineistöä.
TR1:ssä selviää esimerkiksi, mikä on poskiläpytin ja mihin nilkkaimia käytettiin.
Tämän viikon torstaina TR1:ssä ja mediamuseo Rupriikissa vietetään senioripäivää. Jokainen senioriksi itsensä kokeva pääsee museoon alennushintaan. Rupriikissa on opastettu kierros kello 13 ja Glamour-näyttelyssä kello 14. Kolme jälkeen tarjolla on kahvit sekä meikkaus- ja hemmotteluhetkiä kauneudenhoitoalan opiskelijoiden hellässä huomassa.
TR1 Taidehallin näyttely on toteutettu yhteistyössä yksityisten keräilijöiden, Helsingin kaupunginmuseon, Teatterimuseon, Tampereen taidemuseon, Museokeskus Vapriikin, Kansallisen audiovisuaalisen arkiston ja Tampere Film Festivalin kanssa.

TR1 Taidehalli, Väinö Linnan aukio 13, Finlayson, Tampere.