Tahvanainen joutui taipumaan ensimmäisellä kierroksella PBA World Championshipin porraspelissä

Ylöjärveläiskeilaaja Santtu Tahvanainen ei onnistunut taistelemaan voitosta keilailun Yhdysvaltain ammattilaiskiertueen major-turnauksen loppupeleissä.

Tahvanainen hävisi porraspelin ensimmäisellä kierroksella aina loppuotteluun saakka edenneelle tähtipelaaja Jason Belmontelle. Belmonte on kerännyt kaikista pelaajista eniten major-voittoja, 15 kappaletta.

Belmonte tiputti Tahvanaisen jatkosta pistein 230-234. Tämä oli Tahvanaisen kolmas kerta television porraspeleissä viikon sisään. Tahvanainen on näissä vielä ilman voittoa. Numerollisesti ottelu oli tasainen, mutta käytännössä se ratkesi jo aikaisin.

Suomen Keilailuliiton raportin mukaan Tahvanainen vaikutti alussa hermostuneelta, hänen reaktiivipallolla tehdyt toinen ja kolmas heittonsa kipusivat ykköskeilan vasemmalle puolelle. Toisesta tuli kaato, kolmannessa heitossa jäi seisomaan viitoskeila. Tahvanaisen peli eteni vuorotahtiin, ilman peräkkäiskaatoa aina kahdeksanteen ruutuun saakka. Belmonte sen sijaan heitti uretaanipallonsa taskuun yhdeksän kertaa peräkkäin. Ensin jäi kymppikeila, sitten viisi kaatoa, taas kymppipaikko ja tupla. Tuossa vaiheessa peli oli jo selvä, eikä Belmonten viimeisen ruudun iso reikä enää tilannetta muuttanut. Tahvanainen kaunisti lukemia viidellä kaadolla, mutta hänellä ei siis lopussa ollut edes teoreettista mahdollisuutta Belmonten kiinni saamiseen.

Belmonte kipusi lopulta aina loppuotteluun saakka, jossa vastassa oli kauden tähän asti paras keilaaja EJ Tackett. Tackett vei lopulta voiton tuloksella 253-247. World Championship oli Tackettille jo kauden viides voitto, joista kaksi on arvokisojen voittoja.

Jäljellä on vielä yksi major-turnaus. PBA Players Championship alkaa toukokuun ensimmäisellä viikolla alkaen New Jerseyssä. Viikon ajan käydään karsintoja. Santtu Tahvanainen joutuu aloittamaan esikarsinnassa vappuaattona.