Tahvanaisen kova vire PBA-kiertueella jatkuu

Santtu Tahvanainen keilasi keskiviikon vastaisena yönä jo toista kertaa tällä kaudella TV-finaaleissa ja kuittasi muhkean palkintosumman.
Santtu Tahvainen sijoittui PBA Scorpion Classic -turnauksessa neljänneksi. (Arkistokuva: Suomen Keilailuliitto)

Tahvanainen sijoittui PBA Scorpion Classic -turnauksessa neljänneksi ja kuittasi itselleen 8500 dollarin palkintopotin, Suomen Keilailuliitto tiedottaa.

Tahvanainen oli PBA Scorpion Classicissa 20 pelatun sarjan jälkeen kolmas ja siihen vaadittiin keilaamista keskiarvolla 229.70 haasteellisessa rataolosuhteessa.

Porraspeleissä Tahvanaista vastaan asettui ruotsalaistähti Jesper Svensson, joka voitti suomalaisen 228-186. Tahvanaisen lopullinen sijoitus oli neljäs.

Kiertuepisteissä mitattuna Tahvanainen on 30 parhaan joukossa, vaikka suurin osa pelaajista on pelannut yhden turnauksen enemmän. PBA:ssa keilattiin aikaisemmin Tournament of Champions, johon Tahvanaisella ei ollut pääsyoikeutta, kun kilpailussa vaatimuksena oli PBA-titteli.

Tahvanainen on pelannut loistavaa kautta Yhdysvalloissa ja ansainnut seitsemästä kilpailustaan palkintorahoja 22 100 dollaria.

Toinen kiertueella pelaava suomalainen, Tomas Käyhkö on tienannut palkintorahoja kauden aikana 35 800 dollaria ja on pistetaulukon 23. sijalla. Tahvanainen on puolestaan 28. sijalla. Kaksikon edellä eurooppalaisista keilaajista on ainoastaan Jesper Svensson.