Räikän hiihtolatu valmistuu keskiviikkona, myös muut ladut pian hiihtokunnossa: ”Jos lumisade loppuu, niin päästään luistelemaankin”

Hiiihtäjät pääsevät Ylöjärvellä ladulle pian. Räikän latu valmistuu keskiviikkona, ja sekä harjun että Haaviston latu näyttävät myös valmistuvan kohta.
Tänä talvena kaupunki hoitaa myös sen omistukseen siirtyneitä Lamminpään latuja. Kaupunki on tilannut tätä varten uuden latukoneen. (Kuva: Sanna Hillberg)

Teknisten ongelmien jälkeen Räikän ladun lumetus on nyt saatu siihen pisteeseen, että tämän viikon keskiviikkoaamuna ladulla päästään aloittamaan lumen levitys. Latu saadaan valmiiksi todennäköisesti samana päivänä, mikä tarkoittaa sitä, että baana aukeaa vihdoin hiihtäjille.

– Samoin Haavistolla pääsee pian hiihtämään. Harjun alueella (Lamminpäässä ja Julkujärvellä) latupohjat on tehty, mutta isolla koneella niitä ei ole vielä ajettu. Lumi on ollut sen verran höttöä vielä näin alkuvaiheessa, että varovasti on edettävä, kaupungin kunnossapitopäällikkö Jyrki Tanhuanpää sanoo.

Tänä talvena kaupunki on saanut hoidettavakseen myös Lamminpään ladut, mikä on seurausta Tampereen kaupungin kanssa tehdyistä maakaupoista.

Latujen hoitoa varten kaupunki on tilannut uuden latukoneen, jonka toimitus on kuintekin myöhässä vallitsevan komponenttipulan vuoksi. Tanhuanpään mukaan latukone saapuu viimeistään tammikuun puolessa välissä. Tanhuanpää sanoo, että uusista latuverkostoista pyritään pitämään hyvä huolta.

– Meidä henkilöstövolyymi on tietysti erilainen verrattuna Tampereeseen. Ladut ajetaan kuitenkin ihan samalla lailla kuin ennenkin ja niistä pidetään huolta viikonloppuisinkin.

Lue myös: Yksi Pirkanmaan suosituimmista ulkoilualueista hiihtolatuineen siirtyy Ylöjärven hoidettavaksi – Työn lisääntyminen vaatii uuden latukoneen

Luistelemaankin pääsee pian

Ylöjärvellä päästään myös luistelemaan piakkoin. Tanhuanpään mukaan pohjajäädytyksiä on jo tehty monelle radalle.

– Jos lumisade loppuu loppuviikosta, niin monessa paikassa päästään kyllä luistelemaankin. Koulupuiston ja Karhen kentälle tuodaan kaukalot myöhemmin.