Nelosluokkalaiset juhlivat itsenäisyyttä Linnan juhlien tyyliin, myös opettajat innostuivat jorailemaan – Katso kuvagalleria ja video urheilutalon juhlasta

Ylöjärveläiset nelosluokkalaiset pääsivät perjantaina juhlinnan makuun. Viidettä kertaa järjestetyt itsenäisyyspäivän juhlat olivat viikon kohokohta, jota nelosten mukaan odotettu innolla.
Katja Luojus ja kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Henrik Pajunen ottivat juhlassa kaikki ylöjärveläiset neloset luokittain vastaan kättelyn merkeissä ja toivottivat hyvää itsenäisyyspäivää.

Juhla alkoi urheilutalolla juhlallisin elkein. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Katja Luojus ja kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Henrik Pajunen ottivat kaikki ylöjärveläiset neloset luokittain vastaan kättelyn merkeissä. Käteltävänä oli kaikkiaan 537 nelosta ympäri Ylöjärven.

Urheilutalolla tunnelma oli jännittynyt ja hohdokas kuin Linnan juhlissa konsanaan. Kättelyä tahditti Puolustusvoimien varusmiessoittokunta, joka toimi juhlaorkesterina.

Ylöjärven Yhtenäiskoulun 4B-luokkaa edustava Milja Lehtinen sai kunnian johdattaa oman luokkansa käteltäväksi. Mitä hän sanoi Luojukselle ja Pajuselle?

– Esittelin, että olemme yhtenäiskoulun 4B-luokka. Sitten me kaikki toivotimme vuorollamme hyvää itsenäisyyspäivää.

Kun kaikki yli 500 nelosta olivat toivottaneet hyvät itsenäisyyspäivät, siirtyivät he luokkineen yleisöön kuuntelemaan Luojuksen juhlapuhetta.

Raikuvien aplodien saattelemana toivotettiin lavalle tervetulleeksi Taikuri Marko, joka näytti oppilaille uskomatonta taituruutta. Hän teki vaikutuksen Lehtiseen ja tämän luokkatoveriin Linda Wahlforsiin.

– Taikuri oli kyllä ehkä juhlien paras juttu, toteaa Wahlfors.

Cicapoa ja kehruuvalssia

Mutta ei juhliin tultu vain istumaan. Viimeiset pari viikkoa neloset olivat harjoitelleet cicapoa ja kehruuvalssia, joita he pääsivät näyttämään nyt paraatipaikalle urheilutalon tanssilattialle varusmiessoittokunnan tahtiin.

Lehtinen ja Wahlfors ovat yhtä mieltä siitä, että valssi oli hankalampi.

– Askeliltaan ainakin, Lehtinen tuumaa.

Myöskään opettajat eivät välttyneet tanssin hurmalta, ja tanssilattialla nähtiinkin opettaja-oppilas-tanssipareja, mistä löytyykin todistusaineistoa oheisessa kuvagalleriassa.

Ylöjärven Yhtenäiskoulun 4B-luokalla olevat Linda Wahlfors (vas.) Milja Lehtinen kertoivat, että juhla oli viikon kohokohta. Tytöt kertovat, että heidän kodissaan itsenäisyyspäivää vietetään kahvittelun ja Linnan juhlien merkeissä tv:n ääressä.  – Ite katson vähän matkaa,  ehkä viis kymmenen minuuttia. Sitten se muuttuu kyllä tosi tylsäksi, Lehtinen totesi.

Toive: lisää tanssia ja dicoilua

Virallisen osuuden jälkeen oppilaat opettajineen heittivät vapaalle, kun varusmiessoittokunta vaihtui viihdeorkesteriksi. Lehtinen ja Wahlfors sanovat, että juhla oli odotuksen arvoinen.

– Ensin, kun kuultiin tästä, niin oltiin vähän, että ei tää kiinnosta. Mutta sitten kun saatiin tietää, että tänne tulee kaikki, niin oltiin että jee. Esiityjätkin oli tosi hyviä, tytöt kehuvat.

Koronan takia discoja tai muunlaisia juhlia ei ole juuri koulussa järjestetty. Tytöt pöyristyvät, kun toimittaja kertoo, että kyllä hänen nuoruudessaan Moisiolla discoiltiin harvase kuukausi.

– No kyllä täälläkin pitäis olla semmoisia enemmän. Ehdottomasti.