Kilpa-aerobicin, rytmisen ja joukkuevoimistelun huiput kisaavat Ylöjärvellä marraskuun kahtena ensimmäisenä viikonloppuna

Tampereen Sisu järjestää marraskuussa peräti kolmet voimistelukilpailut Ylöjärven Urheilutalolla. Kisoihin osallistuu yhteensä noin 1 500 voimistelijaa.
Joukkuevoimistelun Sisu Cup järjestetään Ylöjärven Urheilutalolla 13.11. Minettien joukkueissa nähdään myös ylöjärveläisvoimistelijoita. Kuvassa vuonna 2021 EM-hopeaa voimistellut Minetit. (Arkistokuva: Suomen Voimisteluliitto / Anna Tanninen).

– Meillä on kolmen eri lajin Sisu Cup -kilpailut, kertoo Sisun tapahtumavastaava Maaret Koskinen.

Ensi viikonloppuna Urheilutalolla pyörähtää käyntiin kaksipäiväinen kilpa-aerobicin kansallinen Sisu Cup, johon osallistuu noin 500 urheilijaa.

– Tulossa on kilpasarjoja sekä SM-sarjoja ihan lapsista aikuisiin asti. Nuorimmat ovat 8-vuotiaita.

Lauantaina kisataan klo 11–19  ja sunnuntaina klo 10–17.

Aerobic-kilpailun pääpäivä on lauantai, jolloin iltapäivällä kamppaillaan sekä 15–17 -vuotiaiden että naisten SM-sarjoissa. Järjestävästä seurasta parketille astelee muun muassa lajin tuore MM-hopeamitalisti Sampo Nousiainen.

Minetit sunnuntaina 13.marraskuuta

12.–13. marraskuuta Sisu Cupiin osallistuu noin tuhat voimistelijaa. Lauantaina  on vuorossa maailman kauneimmaksikin lajiksi kutsutun rytmisen voimistelun Sisu Cup. Kisapäivä starttaa jo klo 9 ja jatkuu aina 20.30 asti.

Sunnuntaina kilpaillaan joukkuevoimistelussa. Tapahtuma alkaa klo 12 ja päättyy noin klo 19.

Mukana esiintymässä on myös hallitseva maailmanmestarijoukkue, järjestävän seuran Minetit sekä MM-hopealle taituroinut Minetit Junior. Ylöjärveläisväriä nähdään sekä Minetit Vivacessa että Minetit United -joukkueessa.

Kilpailut vaikuttavat Urheilutalon käyttöön sikäli, että alakerran pukuhuoneet ovat voimistelijoiden käytössä. Punttisali on avoinna normaalisti. Kilpailijat ruokailevat Yhtenäiskoululla.

Saumatonta yhteistyötä

Tampereen neljänneksi suurin urheiluseura ja voimistelun huippuseura, Tampereen Sisu on järjestänyt isoja kilpailutapahtumia Ylöjärven Urheilutalolla myös aiempina vuosina.

– Yhteistyö Ylöjärven Liikuntapalveluiden, Urheilutalon ja Yhtenäiskoulun kanssa on ollut saumatonta ja kaikki on hoitunut tosi nopeasti ja helposti. Urheilutalo on ollut hyvä paikka järjestää kilpailut, Koskinen hehkuttaa.

Lippuja voi ostaa ennakkoon verkosta tai ovelta korttimaksulla tai MobilePay-sovelluksella.