Kahvila lopettaa Vanhassa Räikässä – Kaupunki etsii jälleen uutta toimijaa kilpailutuksella

Kahvila-ravintolayrittäjä Johanna Koivu ei jatka kahvilaansa Vanhassa Räikässä enää enää ensi vuoden helmikuun jälkeen. Kaupunki etsii rakennukseen uutta ravintolatoimijaa.
Vanha Räikän mittava remontti valmistui vuonna 2019. Samaan aikaan rakennukseen kilpailutettiin toimijaa kahvilaan, jota lähti vetämään hämeenkyröläisyrittäjä Johanna Koivu. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ylöjärven kaupunki etsii vanhaan Räikään uutta ravintolayrittäjää kilpailutuksella nykyisen yrittäjän Johanna Koivun lopettaessa kahvilatoiminnan rakennuksessa.

Koivu aloitti Vanhassa Räikässä lounas-kahvilayrittäjänä vuonna 2019. Vuoden 2022 alussa hän irtisanoi yhteistyösopimuksen kaupungin kanssa ravintola-alalla pitkään jatkuneen työvoimapulan vuoksi ja kaupunki käynnisti uuden toimijan kilpailutuksen Vanhaan Räikkään.

Tuolloin asian saaman julkisuuden ansiosta Koivu sai kuitenkin palkattua uutta työvoimaa, ja jatkoi kahvilansa pitämistä.

Nyt Koivu on jälleen irtisanonut vuokra- ja yhteistyösopimuksen kaupungin kanssa. Osapuolien sopimus päättyy vuoden 2023 helmikuussa.

Lue myös: Vanhan Räikän lounaskahvilan jatko vaakalaudalla – Yrittäjä-äiti Johanna Koivu on lopen uupunut alan työvoimapulaan: ”Haemme jatkuvasti, mutta minkäs teet”

Uusi toimija voi aloittaa helmikuussa

Kaupunki etsii Vanhaan Räikkään uutta ravintolatoimijaa tarjouspyyntöjen avulla. Tulevaa yrittäjää sitovat tietyt kaupungin asettamat velvollisuudet: yrittäjän on muun muassa sitouduttava Räikän talon ja sen ympäröivän alueen, eli Räikänpuiston ja kaupungintalon aukion, toiminnan kehittämiseen ja yhteisöllisyyden lisäämiseen.

Lisäksi yrittäjän on sitouduttava yhteistyöhön yhdessä kaupungin ja kolmannen sektorin kanssa. Yrittäjä voi kuitenkin järjestää Vanhassa Räikässä yksityistilaisuuksia ja harjoittaa myös pitopalvelutoimintaa.

Kaupungin on valmis aloittamaan sopimuskauden uuden yrittäjän kanssa 1. helmikuuta 2023. Tarkasta ajankohdasta voidaan neuvotella erikseen.

Kaupunki pyytää toimijoita lähettämään tarjouksensa 11. marraskuuta klo 12 mennessä osoitteeseen www.ylojarvi.fi/tarjouspyynnot.

Lue myös:

Vanhan Räikän uuden yrittäjän kilpailutus käynnistynee pian – ”Kyllä se on uskottava, että tähän jokin ratkaisu löydetään”

Yrittäjä Johanna Koivu iloitsee: lounaskahvilan toiminta Vanhassa Räikässä jatkuu