Vanhan Räikän uuden yrittäjän kilpailutus käynnistynee pian – ”Kyllä se on uskottava, että tähän jokin ratkaisu löydetään”

Ylöjärven kaupunki käynnistää tulevina viikkoina uuden yrittäjän haun Vanhaan Räikkään. Nykyinen lounaskahvilayrittäjä Johanna Koivu on irtisanonut sopimuksensa päättymään ensi kesään.
Vanha Räikkä remontoitiin uuteen loistoonsa vuonna 2019. Rakennuksessa aloitti tuolloin lounaskahvilayrittäjä Johanna Koivu, joka on irtisanonut vuokra- ja yhteistyösopimuksensa kaupungin kanssa päättyväksi ensi kesään.

Kaupungin vapaa-aikajohtaja Minna Vallin kertoo, että yrittäjäkilpailutus nytkähtää eteenpäin todennäköisesti joidenkin viikkojen kuluttua.

Tällä hetkellä työryhmään kootaan jäseniä, jotka lähtevät viemään projektia eteenpäin. Vallin sanoo, että vielä ei ole täysin selvää, haetaanko Vanhaan Räikkään perinteistä kahvilayrittäjää vai sen lisäksi jotakin muuta uutta.

– Kaikki on toistaiseksi avointa, työryhmä vetää linjauksensa myöhemmin.

Lue myös: Vanhan Räikän lounaskahvilan jatko vaakalaudalla – Yrittäjä-äiti Johanna Koivu on lopen uupunut alan työvoimapulaan: ”Haemme jatkuvasti, mutta minkäs teet”

Vanhassa Räikässä vuodesta 2019 lounaskahvilaa pitänyt Johanna Koivu on irtisanonut kaupungin kanssa solmitun vuokra- ja yhteistyösopimuksen päättyväksi ensi heinäkuussa. Koivu kertoi viime viikolla Ylöjärven Uutisille, että syynä lopettamisaikeisiin on jo pitkään jatkunut ravintola-alan työvoimapula, joka on uuvuttanut sekä hänet että työntekijät.

– Haemme jatkuvasti, mutta minkäs teet, kun työntekijöitä ei yksinkertaisesti ole. He ovat joko vaihtaneet koronan vuoksi alaa tai menneet muunlaisiin hommiin, Koivu kertoi.

Minna Vallin uskoo, että kahvilatoiminta Vanhassa Räikässä jatkuu, joko Koivun tai jonkun muun vetämänä.

– Kyllä se on uskottava, että tähän jokin ratkaisu löydetään. Paikkahan on mitä mahtavin ja miljöö upea, siellä on oma vakiasiakaskuntansakin. Uskon paikkaan viimeiseen hetkeen asti.