Talvikalastus on täydessä vauhdissa – merkkisalko jäällä kertoo avannosta

Talvikalastus on päässyt kunnolla vauhtiin koko maassa. Kalatalouden Keskusliitto muistuttaa voimassa olevista kalanpyydysten merkintätavoista ja tarvittavista kalastusluvista.

Kalatalouden Keskusliitto muistuttaa, että halkajsijaltaan yli 40 senttimetrin avannot on merkittavä vähintään 1,2 metriä korkealla merkkisalolla, joka ei ole väriltään valkoinen. Salkoon on laitettava kaikkiin sivusuuntiin näkyvä kaksi senttimetriä korkea heijastin.

Pyydysmerkintöjen ja lupien pitää olla kunnossa.

Jos pyydys tai usean yhteen liitetyn pyydyksen muodostama kokonaisuus on pituudeltaan yli 10 metriä, on merkkisalkoa käytettävä pyydyksen molemmissa päissä. Tavallista on, että talviverkkoja lasketaan jään alle kokemisavannosta useampaan suuntaan. Verkot ovat poikkeuksetta yli 10 metriä pitkiä, joten edellä mainittuja vähintään 1,2 metrisiä salkoja tulee käyttää kokemisavannon lisäksi jokaisen erisuuntaan olevan ”säteen” päässä.

Pyydyksissä tulee olla myös yhteystiedot. Pyydyksen asettajan nimi- ja yhteystiedot sekä kalastusoikeuden osoittava merkki pitää kiinnittää merkkisalon yhteyteen. Pyydysten oikea merkintä on turvallisuusasia.

Pyydyskalastus vaatii aina vesialueen omistajan luvan ja 18–64-vuotiailta kalastonhoitomaksun. Maksun voi suorittaa Eräluvat.fi-verkkokaupassa, Eräluvat-sovelluksella, palvelunumeron 020 69 2424 kautta tai R-Kioskeissa. Kalastonhoitomaksu maksaa vuodeksi 45 euroa, seitsemäksi vuorokaudeksi 15 euroa ja vuorokaudeksi 6 euroa.