Ottaisitko tatuoinnin, jos tukisit sillä syöpää sairastavia? Tatuoitsija Joonas Paananen tatuoi lauantaina Roosa Nauhoja, joiden tuotto annetaan hyväntekeväisyyteen

Asemantiellä sijaitseva tatuointiliike Bones Tattoo järjestää lauantaina 12. lokakuuta hyväntekeväisyystempauksen, jonka tuotto ohjataan sataprosenttisesti Syöpäsäätiölle.
Joonas Paananen on tehnyt tatuointeja jo yli vuosikymmenen ja työskentelee myös automaalarina Sastamalassa. Tällä hetkellä mies tekee asiakastöitä tatuointistudiollaan yleensä perjantaista maanantaihin, mutta hänen haaveenaan on ryhtyä jossakin kohtaa täysipäiväisesti tatuointiyrittäjäksi.

Nokialainen tatuointitaiteilija Joonas Paananen ja hänen puolisonsa Hanna Paananen ovat molemmat kokeneet syövän lähipiirissään. Vuosi sitten Joonas menetti syövälle isoisänsä ja vierestä on seurattu myös Hannan enon puolison kamppailua rintasyöpää vastaan.

Tästä syystä pariskunta kokee tärkeänä syöpäkampanjoinnin ja erityisesti Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksen, jota tukeakseen Paanaset ovat suunnitelleet omalaatuisen tempauksen: tulevana lauantaina pariskunta järjestää Joonaksen Bones Tattoo -liikkeessä walk in -päivän, jossa asiakkaat saavat ottaa saapumisjärjestyksessä Roosa Nauha -aiheisia pieniä tatuointeja.

Päivän tuotto ohjataan kokonaisuudessaan Syöpäsäätiölle.

– Kysyimme hyväntekeväisyystempaukseen luvan Syöpäsäätiöltä ja he pitivät mahtavana, että osallistumme keräykseen oman työmme kautta, Joonas Paananen kertoo.

Hyväntekeväisyystempausta varten on syntynyt jo 11 erilaista Roosa Nauha -luonnosta. Joonas Paananen näkee, että sievän Roosa Nauha -tatuoinnin voisi ottaa esimerkiksi ranteen sisäsyrjään, niskaan tai nilkkaan. – Yksi asiakas kertoi ottavansa Roosa Nauha -tatuoinnin rintaansa siihen kohtaan, jossa hän pitää merkkiä takissaan. (Kuva: Joonas Paananen)

Yrittäjä varautuu työskentelemään myöhään

Tatuointistudion ovet aukeavat lauantaina klo 10. Pariskunta on markkinoinut tapahtumaansa jo sosiaalisessa mediassa, jossa vastaanotto on ollut erittäin positiivinen.

– Syöpä koskettaa niin monia, minkä vuoksi ihmiset ovat varmaankin ottaneet asian omakseen. Useampi asiakas on jo ilmoittautunut tulevansa lauantaina, asiakaspalvelua hyväntekeväisyyspäivänä hoitava Hanna Paananen miettii.

Joonas Paananen on varautunut työskentelemään lauantaina pitkään, sillä viime walk in -päivänä asiakkaita riitti iltaan asti.

– Avasin liikkeeni maaliskuussa ja silloin pidetyssä walk in -päivässä tein leimoja kellon ympäri klo 23 asti illalla.

Hanna Paananen on puolisonsa tapaan innostunut tatuointitaiteesta. Nainen on löytänyt itsensä useasti miehensä tatuointipenkistä. – Joonas saa tatuoida Roosa Nauhan myös minulle. Hyvä paikka leimalle olisi käsivarren takaosassa.

Päivän tuotto 100-prosenttisesti Syöpäsäätiölle

Hyväntekeväisyyspäivää varten Joonas Paananen on suunnitellut Roosa Nauhoista 11 erilaista luonnosta, joista täysi-ikäinen asiakas saa valita mieleisensä joko värillisenä tai mustavalkoisena.

Yhden tatuoinnin hinta on 40 euroa ja koon saa valita kahdesta senttimetristä kahdeksaan senttimetriin.

– Kuvien hinta on haluttu pitää pienenä, jotta asiakkaiden kynnys osallistua hyväntekeväisyyteen olisi matala. Itse osallistun lahjoitussummaan maksamalla arvolisäverot omasta pussistani, eli tatuoineista tulevat rahat menevät 100-prosenttisesti Syöpäsäätiölle.