Ryhdin A-tytöille täysi pistepotti

Ylöjärven Ryhdin A-tytöt kävivät hakemassa täyden poistepotin Pirkanmaan alueen tasonmittaus turnauksesta.
Tuuletukset pisteiden jälkeen olivat välillä varsin näyttäviä. (Kuvat: Timo Jäärni)

Ryhdin turnausvastustajat olivat Lempäälän kisa, Messukylän Toverit ja Kalevan Pallo. LeKi oli vastaantulija pistein 25–16 ja 25–18. MesToa vastaan Ryhti vei ottelun eräluvuin 25–8 ja 25–15.
KaLea vastaan Ryhti joutui pelaamaan kolme erää, kun vastustaja vei toisen erän pistein 27–25. Tappioerässä Ryhdin vastaanotto ja hyökkäys notkahti. Ensimmäinen erä meni Ryhdille 25–14 ja kolmas erä 15–9.
Ylöjärveläisjoukkue sai miltei parhaansa kokoonpanon turnaukseen. Poissa olivat Hämeenlinnan liigaryhmän mukana oleva keskipelaaja Laura Laukkanen sekä loukkaantumisista kärsivät hakkuri Salli Joutsenvirta ja passari Ilona Matilainen.
Nuoremmasta ikäluokasta joukkueen mukaan nousivat tällä kertaa hakkuri Venla Raittinen sekä keskipelaaja Miia Köykkä. Köykälle kyseess’ oli ensiesiintyminen A-tytöissä
Päävalmentaja Timo Jäärnin mukaan turnaus palveli joukkuetta hyvin vaikka pelien taso ei noussut kovin korkealle.
– Saimme peliaikaa tasapuolisesti kaikille ja pelipaikkoja vaihdeltiin aktiivisesti. Uudet kasvot hakkuri Veera Paloniemi sekä keskipelaajan että yleispelaajan tontilla viihtyvä Iida Laakkonen tekivät ensiesiintymisen uudessa joukkueessa hyvin, Jäärni kertoi.
Laakkonen on Ryhdin pelaaja, mutta Paloniemi pelaa Ryhdissä vain A-tyttöjen pelit. Muulloin Paloniemi pelaa Vesilahden Visassa N2-sarjaa.

 

Ryhdin torjuntapeli onnistui välillä varsin hyvin.

Passari Veera Nikkilä pelasi kaksi peliä yksin tontillaan ja kolmannen ottelun puoliksi liberon tontilla normaalisti hääräävän Inka Sairialan kanssa. Tehokkaimmalla pelipäällä olivat joukkueen yleispelaajat Emilia Hänninen ja Jemina Jäärni. Myös Veera Paloniemi hyökkäsi hyvin hakkurin tontilta.
Joukkueen toisena liberona pelasi Senni Virtanen, yleispelaajana ja keskipelaajana taisteli Kiia Sylvenius, yleispelaajana ja liberona hääri Inka Yläkangas sekä keskipelaajana urakoi Adele Selkee.
– Parhaiten joukkueella toimi jatkopallotilanteista nopeatempoiset laitapassit antennin viereen, mistä laitapelaajat kiittivät ja hyökkäsivät yleensä pisteen arvoisesti. Keskipelaaminen hakee vielä onnistumistaan. Toki ajoittain sekin sujui, Timo Jäärni selvitti.
– Torjunta oli keskipelaajilla jo lähellä omaa tasoa. Muutama notkahdus sattui vastaanottotilanteissa ja virheitä kertyi turhankin paljon. Jatkopallotilanteissa on vielä keskittymisen tarvetta, kun pelien taso tästä nousee, Jäärni jatkoi.
Ottelut pelattiin pienellä syöttötilalla, joten joukkueet eivät voineet pelata tavanomaista syöttöpeliä. Jatkossa tämä on tärkeää varsinkin A-tytöissä, kun taso kasvaa jo lähelle naisten 1-sarjaa.
Seuraava A-tyttöjen B-pooliturnaus on 3. marraskuuta Ylöjärvellä. Silloin Ryhtiä vastaan asettuu muun muassa viime vuoden Suomen mestari Women Volley Rovaniemeltä.