YIlveksen kausi päättyi voitokkaasti

Naisten Futsal-Liigan runkosarja saatiin päätökseen viime sunnuntaina. YIlves oli paikalliskamppailussa FC Nokiaa vahvempi ja vei voiton tuloksella 4–2 (2–0).
Sini Sutisen (vas.) tehtävä oli pitää vieraiden Senni Viren kurissa. (Kuva: Esa Norvia)

YIlveksen lopullinen sijoitus sarjassa oli viime vuoden tapaan kuudes. FC Nokian liigataival päättyi sarjan kymmenennen sijan myötä.
Neljän parhaan joukkoon pudotuspeleihin jatkaa tamperelaisista viimevuotista mestaruuttaan puolustamaan FC Ilves, joka pudotti viimeisellä ottelukierroksella ACEn kärkinelikosta lukemin 3–0.
Muut pudotuspelijoukkueet ovat GFT, FTK ja FC Sport-j, jotka aiempinakin vuosina ovat viihtyneet liigan kärkisijoilla.
Ilman sijoituspaineita pelannut YIlves otti kauden viimeisessä ottelussaan ohjat käsiinsä heti alkuvihellyksestä. Hyvistä tilanteista huolimatta ei avausjakson ensimmäinen kymmenminuuttinen tolppalaukausta kummenpaa kotijoukkueelle tuonut.
Valmentaja Vesa Parviainen marssitti kentälle myös vielä juniori-ikäisen Maija Veteläsuon ensimmäiseen liigaotteluunsa. Helena Unkuria YIlveksen maalilla eivät torjuntatyöt merkittävästi kuormittaneet.
Tuskastuttavan alkuvaiheen jälkeen maalinteon aloitti vihdoin pivotpelaajan paikalla vapaaksi unohtunut Anni Hämäläinen ajassa 12.19. Hämäläinen tykitti pallon voimalla ohi vieraiden maalia vartioineen Emmi Kortesmaan.
Ottelun ensimmäinen jakso jatkui maalin jälkeen kotijoukkueen edelleen hienokseltaan hallitessa peliä.
FC Nokia kykeni kuitenkin hyydyttämään pelin keskialueen nuhjaamiseksi, eikä lisämaaleja jakson lopussa enää syntynyt.

Puristusta loppuun asti

Toisen jakson alku oli YIlvekseltä jälleen vahvaa peliä ja joukkue pääsi helposti maalitilanteisiin. Kotijoukkueen toinen maali syntyi ajassa 21.31, kun harjoiteltu kulmapotkutilanne pelattiin verkkoon asti.
Rosa Sirén laukoi maannuoliaisen maskipelaajana toimineen Heidi Linjamaan jalkojen välistä verkon perukoille.
FC Nokia kavensi melko pian ajassa 25.33 Jenni Rantosen survottua todellisen tahtomaalin läpi YIlvespuolustuksen.
Pari minuuttia myöhemmin Sirén vapautti nappisyötöllään Esra Erdenin,
joka laukoi oikealta laidalta terävästi kotijoukkueen jälleen kahden maalin karkumatkalle.
Maalia seurannut hienoinen hyvänolontunne kostautui pian. Minuutti Erdenin maalin jälkeen FC Nokian Emmi Alminoja onnistui riistämään pallon alimmalta
YIlvespelaajalta ja tuikkaamaan jälleen kavennusmaalin aivan maalin alanurkkaan.
YIlves joutui hieman tuskaiseen vaiheeseen vieraiden hengittäessä niskaan ja oman pelin toimiessa vain hetkittäin.
Hyvän pelivireen otteluun löytänyt Anni Hämäläinen käänsi onneksi pelin luonteen jälleen kotijoukkueelle taituroituaan Sini Sutisen keskityspallon vierasmaalin edustalla ohi Kortesmaan ajassa 36.13.
Tästä iskusta ei vierasjoukkue enää loppukiriin kyennyt nousemaan. YIlveksen puolustaessa huolellisesti ei FC Nokian pariminuuttinen ylivoimapelaaminen ottelun lopussa tuottanut tilastoihin kuin yhden Unkurin torjunnan.
YIlves vei näin nimiinsä joukkueiden molemmat kauden kohtaamiset.
– Saimme luotua hyviä maalipaikkoja. Hallitsimme peliä eikä Nokia saanut peliä hallintaansa ollenkaan. Viimeistelyssämme oli toki parannettavaa, koska maalipaikkoja oli useita ja tolpat kolisi. Kausi oli mukava lopettaa voittoon ja mahtavaa oli myös saada uudelle oman seuran junnulle liigaminuutteja, ottelun paras pelaaja Anni Hämäläinen kommentoi.