Vuoden 2017 tapaus, Suomi 100, kupli pitkin vuotta, mutta kuhisi Ylöjärvellä muutakin

Ylöjärven vuosi 2017: iloa, surua ja uusia avauksia

Räikkä, Vanha Räikkä, Räikän kartano, pop up, taidenäyttely

Tammikuussa Tuija Uusitalo piti Vanhalla Räikällä pop-up-näyttelyn. Jo aiemmin alkaneilla pop-up-näyttelyillä sekä monilla muilla tapahtumilla tehtiin pitkin vuotta kokoontumis- ja kulttuuritilaksi aiottua taloa tunnetuksi. Vuoden lopulla talon tulevaisuus sai vahvistusta: kaupunginvaltuusto pitäytyi soraäänistä huolimatta talolle aiotussa 1,2 miljoonan kunnostusrahassa. Pop-up-ilmiö puolestaan eli muuallakin: vuoden lopulla  Pop Up Shoppeenmäki toi TE-toimiston vanhoihin tiloihin tukuittain kauppiaita. (Kuva: Helka Pylkkö-Pollari)

Pekka Hyysalo, kiusaaminen, positiivisuus, Moision koulu

Moision koulu sai helmikuussa inspiroivan vieraan, kovia lasketteluonnettomuudessa kokeneen mutta päättäväisesti kuntoutuneen Pekka Hyysalon. Lokakuussa Metsäkylän yhtenäiskoulu puolestaan sai vieraikseen Duudsonit. (Kuva: Helka Pylkkö-Pollari)

 

 

latukone

Aikamoista konehärkää ihasteltiin lehden sivuilla maaliskuussa, kun kaupungin väki esitteli uutta latukonettaan. 199 600 euron merkittävä investointi kantaa moneksi tulevaksikin vuodeksi. Kaupunki satsasi vuoden aikana liikuntamahdollisuuksiin myös kunnostamalla Räikän kentän loistokuosiin. (Kuva: Ville Mäkinen)

Kunnallisvaalit

Kuntavaaleissa huhtikuussa viherät tuplasi paikkamääränsä ja kokoomus säilytti suurimman puolueen asemansa. Ääniharava oli perussuomalaisten Sami Savio. Vaaliuurnilta tapasimme muun muassa Heidi Lehtisen (kuvassa). (Kuva: Jari-Pekka Korvola)

 

 

 

Hopeakylä

Opistoväestä tyhjentynyt entinen Voionmaan opiston kiinteistö käänsi uuden lehden, kun paikalle avattiin tuetun asumisen seniorikeskus – vaikka uudistusmatkan varrella päärakennusta koetteli tulipalo. Toukokuussa lehdestä saatiin lukea ja katsoa kuvia vasta avatun kiinteistön uudesta ilmeestä. Yrittäjä Markus Silfverberg esitteli muun muassa pariskunta-asuntoa. (Kuva: Vilma Kaura)

Kaupungintalolla kuhisi kesäkuussa, kun kaupunki, Eppu Normaali ja taiteilija Kimmo Schroderus tiedottivat, että kaupungintalon aukiolle pystytetään ensi kesänä Eppu-veistos. (Kuva: Vilma Kaura)

 

 

Heloposki Henna, Urhea Matti

Kurun perustamisesta eli irtautumisesta Ruoveden hallintopitäjästä ja seurakunnasta tuli tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Niinpä heinäkuussa vietetty perinteikäs Kuru-viikko oli tänä vuonna erityinen. Viikon avajaisjuhlassa nimettiin Heloposki Hennaksi Seija Koski ja Urheaksi Matiksi Ahti Nieminen. (Kuva: Sari Riutta)

Pallokalamäkiauto, mäkiauto, Red Bull mäkiauto-GP, Susanne Haaparanta, Petri Haaparanta

Ylöjärvellä piisasi myös hulluttelevaa leikkimielisyyttä. Ylöjärveläispariskunta Petri (kuvassa kesk.) ja Susanne Haaparanta osallistui elokuussa tovereineen Helsingissä Red Bullin mäkiautokisaan. Vaikka pallokala-auto meni ruttuun ja kisa toppasi alkuunsa, kokemus oli mainio. (Kuva: Hannu Söderholm)

Päivänpolttava ilmiö tubetus rantautui syyskuussa Kauppakeskus Eloon, jossa vietettyyn Tubailut-tapahtumaan saapui tunnettuja nettivideomaakareita. Ja yleisöllä tietysti viuhuivat käsissä tapausta tallettaneet älypuhelimet. (Kuva: Vilma Kaura)

Seitseminen, Seitsemisen kansallispuisto, vanki, vankeus, työ

Vierailimme lokakuussa Seitsemisessä seuraamassa vankien osana tuomiotaan suorittamaa työtä. Puistoväen (oikealla puistomestari Henri Solismaa) jo muutamia vuosia ohjeistama vankityö on eduksi niin työkäsiä kaipaavalle puistolle kuin vapauteen valmistautuville vangeille. (Kuva: Helka Pylkkö-Pollari)

Ylöjärven lukio, erityistehtävä, yrittäjyyslinja

Lukiolta kantautui marraskuussa loistouutisia. Valtio myönsi sille yrittäjyyspainotteisen opetuksen erityistehtävän, mikä tietää lisää tukirahaa ja vetovoimaa. (Kuva: Iiria Lehtinen)

Loppuvuosi toi suru-uutisen. Kirkon kupeella sijainnut lähetyskahvila Unelmatupa paloi käyttäkelvottomaksi. Mutta oli joulukuussa rutkasti iloakin: muun muassa itsenäisyyspäivään huipentuneet Suomi 100 -hulinat ja joulutapahtumat toivat pimeään vuodenaikaan tuiketta. (Kuva: Vilma Kaura)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?