Liikettä lokakuuhun

Pimeästä syksystä selviytyy pirteämpänä, kun lähtee muiden syyslomalaisten kanssa liikkumaan.

Liikunta on paras keino pitää mieli virkeänä ja syyslomaa viettävät koululaiset sopivasti aktiivisina. Olipa ulkona mikä myräkkä hyvänsä, uima-, palloilu- tai jäähallilla on aina sopiva keli.

Syysloman aloittaa lauantain lastentapahtuma uimahallilla. Ohjelmassa on tehtäviä ja temppuratoja sekä pienille että uimataitoisille lapsille. Myös iso Ykä-dino on lasten riemuna altaassa, ja pois lähtiessä voi vielä teettää itselleen kasvomaalauksen. Uimahalli on viikonloppuisin avoinna kello 10–17.

Maanantaina liikunnallinen loma jatkuu urheilutalon palloiluhallissa, jossa vietetään perinteistä koko perheen liikuntatapahtumaa. Temppurata, pomppulinna ja lasten liikuttamiseen erikoistunut viihdyttäjä Super-Sam pistävät vipinää kinttuihin. Tapahtuman osallistujille on luvassa yllätysetu uimahallille.

– Koko perheen liikuntatapahtumalla on pitkät perinteet, mutta tänä vuonna ajankohta on hiukan aikaisempi kuin edelliskerroilla, jotta tapahtumasta ehtii vielä lopuksi uimaan, liikuntakoordinaattori Sini Kukkonen vinkkaa.

Tiistaina temppuratatouhuja sekä palloilua harrastetaan Viljakkalan koulun liikuntasalissa ja torstaina Kurun urheilutalolla. Jos välipäivinä on vielä energiaa, jäähallilla on syyslomaviikolla tavallista enemmän maksuttomia yleisövuoroja niin mailan kanssa pelaaville kuin muuten vain luistelevillekin.