Urheilua ja pullaa

Räikän uudistettu yleisurheilukenttä vihitään uudelleen käyttöön urheiluhenkisessä Suomi 100 -tapahtumassa.

Ensin pidetään perinteikkäät Vekaraolympialaiset, sitten Räikän keskuskenttä vihitään ja samalla nautiskellaan musiikista ja hörpätään Ylöjärven kaupungin tarjoamat pullakahvit.

– Haluamme juhlistaa uudistettua Räikän kenttää näyttävästi. Virallinen osuus alkaa kello 13, mutta paikan päälle saa tulla itselleen sopivana aikana. Vekaraolympialaisilla aloitetaan kello 10, ja tapahtuma päättyy kello 16:n korvilla, kertoo Ylöjärven kulttuuri- ja markkinointituottaja Annastiina Airaksinen.

Virallisen vihkimisen jälkeen kentällä ja läheisellä puistoalueella on eri urheiluseurojen järjestämiä lajinäytöksiä sekä muuta oheisohjelmaa.

Kentän vihkiäispuheen tulee pitämään kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jaana Lamminen. Vihkiäisnauha katkaistaan urheiluhenkeen sopivalla tavalla, kun yleisurheilijat juoksevat nauhan poikki.

Mieskuoro Laulajien tulkitsemat Finlandia, Nuijamiesten marssi sekä leikillinen, alun perin Kivikasvojen esittämä Tankeros Love tuovat tapahtumaan ripauksen lisää suomalaista tunnelmaa.

– Maamme-laulun kajautamme vielä yhteislauluna kuoron johdolla, sanoo tapahtuman järjestelyistä huolehtiva liikuntakoordinaattori Sini Kukkonen.

– Tapahtuma on kaikille avoin, ja urheilemaankin pääsee. Siellä voi kokeilla esimerkiksi hevosratsastusta tai frisbeegolfia taikka osallistua jumppatuokioon, joten kaikki vain mukaan! Kukkonen kehottaa.

Liikunnantäyteinen Suomi 100 -tapahtuma ja Räikän yleisurheilukentän vihkiminen

20. elokuuta kello 13 alkaen Räikän kentällä ja -puistoalueella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?