Ryhdin C-tytöt nosteessa

Ylöjärven Ryhdin C-tyttöjen lentopallojoukkue kävi viime viikonloppuna viimeisessä SM-sarjan sijoitusturnauksessa ennen odotettua finaaliturnausta.

Finaaliturnaus pelataan Kuortaneella 21.–23. huhtikuuta.
sijoitusturnaukseen sarjan rankingin neljäntenä lähtenyt Ryhti selviytyi turnauksesta hienosti. Se voitti kaksi peliä kolmesta ja nousi rankingissa toiseksi.
– Olemme pelanneet hyvin nousujohteisen kevään ja joukkue alkaa olla parhaassa vireessään ennen kauden huipentumaa. Aloituksen nosto parani edellisestä viikonlopusta huomattavasti ja antoi passari Ilona Matilaiselle mahdollisuuden pyörittää monipuolista passipeliään, joukkueen valmentaja Harri Matilainen kertoo.
– Hyökkäyspäässä onnistuivat eritoten yleispelaajat Linnea Kuusela ja Pinja Lepola sekä keskitorjujat Sanni Rantanen ja Laura Laukkanen. Puolustuspelissä Inka Sairiala ja liberovaihtoja tehnyt Senni Virtanen konttasivat ansiokkaasti pahoja palloja ylös, Matilainen lisää.
Ensimmäisessä ottelussa Ryhti voitti Maskun Katajan 2–1 (25–18, 24–26, 15–7). Edellisen ottelun tapaan taisto oli tuima. Yksi ratkaisun avaimista oli hyvän hyökkäyspelin lisäksi Ryhdin laaja vaihtopenkki. Sieltä Venla Raittinen ja Nelli Nieminen tekivät hyvin onnistuneita vaihtoja ja sekoittivat sopivasti vastustajan peliä.
Toisessa ottelussa Ryhtiä vastaan asettui SM-sarjan ykkössijoitettu Salon Viesti. Tällä kertaa Viesti osoittautui liian kovaksi vastustajaksi. Se  vei ottelun 0–2 (18–25, 11–25). Viestin peliruutiini erän alkujen pitkissä palloralleissa oli Ryhtiä parempi. Mikään mahdoton vastustaja Viestikään ei ole. Salossa ollaan jo varmaan aseteltu kultaa kaulaan loistavasti menneen alkusarjan ansiosta, mutta Ryhdin on vielä hiukan parannettava puolustusta ja päästävä ennakkosuosikin ihon alle. Tällöin kaikki on mahdollista.
Kolmannessa ottelussa Someron Palloa vastaan ratkaistiin turnauksen ja runkosarjan kakkospalli. Ryhti ei antanut somerolaisten yllättää tälläkään kertaa vaan voitti tiukan kamppailun 2–1 (25–23, 18–25, 15–10).
– Nyt joukkueella on muutaman viikon sarjatauko ennen lopputurnausta. Raittisen Päivi pitää yllä joukkueen fyysistä valmiutta kovaan loppurupeamaan. Mitään suuria taktisia muutoksia peliimme ei enää aleta miettimään. Me olemme valmiina, Matilainen sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?