Vuoden yrittäjä -palkinnot menivät harvinaisen oikeisiin osoitteisiin

Kurun, Viljakkalan ja Ylöjärven yrittäjäyhdistykset ovat jakaneet tämänkertaiset Vuoden yrittäjä -tunnustukset. Jokainen huomionosoitus kohdistui yrittäjille, jotka ansaitsevat hatunnoston suurelta yleisöltä.
Lehtovuori Oy, Saila Ojanen, Yrjö Ojanen, Ylöjärven Yrittäjät
Saila ja Yrjö Ojanen ovat Ylöjärven Vuoden yrittäjä -palkinnon saajat.

Ylöjärven Yrittäjät nosti palkitsemisellaan julkisuuden valokiilaan perheyrityksen, joka toimii vahvasti tulevaisuuden alalla. Yrittäjäpariskunta Yrjö ja Saila Ojanen ovat omistautuneet elinympäristökalusteiden suunnittelemiseen ja valmistamiseen.

Yrjö ja Saila Ojanen ovat varsinaisia työmyyriä, joiden katseet ovat aina pitkällä tulevaisuudessa. Suomi kaupungistuu voimakkaasti, mikä heittää ison haasteen myös elinympäristökalustajille. Ihmiset janoavat viihtyisyyttä vahvistavia elementtejä.

Elinympäristökalustemaailma on erittäin mielenkiintoinen. Kaupunkien keskustat tarvitsevat kaunistuksikseen erilaisia käytännöllisiä ratkaisuja. Kansalaisille eivät enää riitä ulkopenkit ja polkupyörätelineet. Niitäkin tarvitaan.

Muu Eurooppa on kaupungistumisvauhdissaan huomattavasti Suomea edellä. Ojaset tietävät, että ylöjärveläisvalmisteiset kalusteet kiinnostavat niin oman maanosamme sydämessä kuin rapakon takana Amerikassakin. Puhumattakaan Lähi-idästä. Lehtovuori Oy vie tuotteitaan tälläkin hetkellä 30 eri maahan. Yrittäjien jano kasvaa koko ajan. He etsivät kuumeisesti uusia markkina-alueita. Yritys on mukana marraskuussa Dubaissa pidettävillä suurilla messuilla, joilla esitellään monipuolisesti rakentamiseen liittyviä asioita.

On hyvä muistaa, että Lehtovuoren tyylikkäät roskakorit ovat olleet jo pitkän aikaa käytössä Dubain lentokentällä.

Lehtovuoresta kuulemme taatusti myönteisiä uutisia lähitulevaisuudessa.

Kurun Yrittäjät, Pirkanmaan Porakaivo Oy, Jukka Stenberg
Jukka Stenberg sai Kurun Yrittäjien Vuoden yrittäjä -tunnustuksen.

Kurun Yrittäjät antoi palkintonsa Jukka Stenbergille, joka on 25 viime vuoden aikana luonut Pirkanmaan Porakaivo Oy:n.

Stenberg poraa kaivoja ja asentaa lämpöpumppujärjestelmiä.

Pirkanmaan Porakaivo Oy tunnetaan porakaivoistaan. Yritys tekee vuosittain noin sata kaivoa. Kaivojen rakennuttajat ovat pääasiassa kesämökkiläisiä, joita maakunnassa on huomattavan paljon. Stenbergin mukaan uusien kaivojen tarve on suuri tulevaisuudessakin, joten saralla riittää työtä.

Stenberg tuntee hyvin tarkasti lämpöpumppumaailman, joka on elänyt Suomessa hyvin värikkäitä vaiheita. Moni muistaa turhankin hyvin ajan, jolloin moni heittäytyi kullan vuolemisen nälässään lämpöpumppualalle. Kilpailu on ollut suorastaan tappavan kovaa.

Jyvät erottuvat akanoista. Tämä on maailman laki. Pitkäjänteinen työ palkitaan. Pirkanmaan Porakaivo on pitänyt tiukasti asemansa toimialansa kymmenen suuren listalla.

Jukka Stenberg odottaa lämpöpumppumarkkinoiden elpyvän. Nykyään yhä useammin lämpöpumppujärjestelmän tilaajana ja ostajana on taloyhtiö. Kerrostalo- ja rivitalo-osakeyhtiöt satsaavat luontoystävälliseen ja pitkäaikaiseen systeemiin.

Stenberg on vahva järjestöosaaja. Hän on ollut vahvasti mukana niin Suomen Kaivonporausurakoitsijoiden yhdistyksen eli Poratekin kuin Suomen Lämpöpumppuyhdistyksen eli Sulpun toiminnassa. Ylöjärveläisen ammattilaisen ääni on kuulunut valtakunnan tasolle asti.

Viljakkalan Yrittäjät, Asuntolähde Oy, Jorma Rytkönen
Jorma Rytkönen otti vastaan Viljakkalan Yrittäjien huomionosoituksen.

Viljakkalan Yrittäjät muisti Vuoden yrittäjä -tunnustuksella kiinteistönvälittäjä Jorma Rytköstä, jonka yritys on tamperelainen Asuntolähde Oy.

Jorma Rytkönen on tehnyt kiinteistökauppaa jo 18 vuoden ajan. Hänkin on löytänyt persoonallisella toimintamallillaan elintilan firmalleen. Yritys ammentaa voimavaransa omasta perheestä.

Asuntolähde myy kohteita niin kaupungin sykkeestä kuin maaseudun rauhasta. Toiminnan punaisena lankana on huippuunsa viritetty palvelu.

Tässä on komea ylöjärveläinen  Vuoden yrittäjä -kolmikko. Kaikki voivat varmasti olla yksituumaisia siitä, että pystit ovat löytäneet oikeat kodit.

Vuosi 2017 on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi. Silloin palkitaan seuraavat yhteiskuntamme tukipilarit. Ketkä? Se jää nähtäväksi.

Comments are closed.