Ihmekapellimestari villitsee pian ylöjärveläisetkin

Monella ylöjärveläisellä on jo kausikortti Tampere Filharmonian konsertteihin Tampere-taloon.

Santtu-Matias Rouvali (vas.) esiintyi KuruFestissä lyömäsoittajana. Festivaalin taiteelliset johtajat, sisarukset Heini Lehto ja Tuomas Lehto pitivät nyt päättynyttä KuruFestiä kaikkien aikojen parhaana. Heinin sylissä on Santtu-Matiaksen ja Heinin poika Oliver, joka on jo puolivuotiaana vankka kamarimusiikin ystävä.

Santtu-Matias Rouvali (vas.) esiintyi toissa vuonna KuruFestissä lyömäsoittajana. Festivaalin taiteelliset johtajat, sisarukset Heini Lehto ja Tuomas Lehto ovat järjestäneet festivaalin jo kymmenen kertaa. Heinin sylissä on Santtu-Matiaksen ja Heinin poika Oliver.

Useat ylöjärveläiset ovat hankkineet lippusarjan, joka oikeuttaa tamperelaissinfonian konsertteihin, joissa tahtipuikossa on ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali.

Luonnonkiharatukkainen ja nuorukaisenkasvoinen mestari on villinnyt koko Tampereen seudun ihmiset. Musiikkimaailma iloitsee siitä, että Rouvalin johtamat konsertit ovat takuuvarmasti kerta toisensa jälkeen loppuunmyydyt. 97-jäseninen orkesteri soittaa innokkaasti ja korkeatasoisesti.

Puhutaan Rouvali-ilmiöstä.

Nyt ihmemies ja hänen johtamansa sinfoniaorkesteri saapuu Ylöjärvelle. Kirkko täyttyy paitsi kuulijoista myös laadukkaasta musiikista keskiviikkona 31. elokuuta.

Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali saapuu erittäin mielellään konserttivierailulle puutarhakaupunkiin. Hän on tutustunut kultturelliin paikkakuntaan KuruFestin kautta. Miehen Heini-puoliso toimii kyseisen tapahtuman taiteellisena johtajana Tuomas-veljensä kanssa. Suuren yleisön tuoreessa muistissa on vielä muutaman viikon takainen Eppujen 40-vuotisjuhlakonsertti Tampereen Ratinan stadionilla, jossa Rouvali ja Tampere Filharmonia vierailivat esiintymässä. Rouvalista ja kymmenistä muusikoista tuli kertarysäyksellä Eppu-faneja.

Santtu Matias Rouvali puhui tapaamisemme yhteydessä hyvin vuolaasti kokemuksistaan Eppu-yhteistyöstä. Mies kertoi, miten juurevat suomirocktaiturit tekivät häneen syvän vaikutuksen. Hän ihastui Eppujen omintakeiseen musiikkiin, jota kapellimestari keskittyi vasta viime talvena kuuntelemaan. Rouvali tykästyi ja hän sanoo nyt fanittavansa ylöjärveläisbändiä.

Myös ylöjärveläinen sellisti Miika Jämsä löysi Eppujen musiikin kuukausia kestäneen yhteistyön aikana. Hän oppi kuuntelemaan suomirockia. Eppujen maanläheisyys teki lähtemättömän vaikutuksen sellistiin, jonka mukaan Eppujen sävellykset löysivät koskettavat ilmaisut sinfoniaorkesterin muusikoiden otteissa.

Santtu-Matias Rouvali on ennakkoluuloton musiikin moniottelija, joka haluaa tuoda klassisenmusiikin kansan jokaisen kerroksen taidenautinnoksi. Rouvali tekee suuren palveluksen pioneerityöllään, sillä liian monen konserttisalin penkit loistavat tyhjyyttään. Varmasti Ratinassa Eppojen konsertissa monen kuulijan mieleen jäi itämään ajatus: ”Jos sittenkin lähden käymään Tampere Filharmonian konsertissa”.

Ylikapellimestari on kiillottanut tahtipuikkonsa Tampere Filharmonian uutta konserttikautta varten. Rouvali tarjoilee musiikkinautintoja, joista yleisön on helppo viehtyä.

Rouvali on kansanmies. Hän viljelee peltotilkkuja käy kyyhkys- ja jänismetsällä. Ylikapellimestari haluaa kiertää maailmaa eli tuoda orkesterinsa maakuntaan.

Nyt on Ylöjärven vuoro hullaantua Santtu-Matiaksesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?