Semitalvi sopii retkeilyyn

Talviretkipäivät houkuttelee aarniometsään. Retkeily rentouttaa kaikkina vuodenaikoina.
Kunnon varusteet ylle, ja retkeily onnistuu säällä kuin säällä.
Kunnon varusteet ylle, ja retkeily onnistuu säällä kuin säällä.

Reilusti lunta tai kokonaan lumetonta. Vain nämä olosuhteetko sopivat retkeilyyn?
Ei Seitsemisen luontokeskuksen väen mielestä. Juuri nyt vallitseva välimuoto, sanotaan sitä vaikka semitalveksi, sopii ulkoiluun ihan hyvin.
Poluilla ei ole liikaa lunta, kylmyys ei pure sormia ja varpaita liikaa eivätkä öttiäiset ole vielä heränneet. Ei muuta kuin retkelle.
Tänä viikonloppuna Metsähallituksen luontopalvelut yhteistyökumppaneineen järjestää Seitsemisen kansallispuistossa suuret talviretkipäivät. Luvassa on talviaktiviteetteja ja tietoa luontoliikunnan hyvinvointivaikutuksista.
Luontokeskuksen asiakasneuvoja Leena Hiltunen kertoo, että kunnon lumilatuja ei saada aikaan, ellei tämän viikon aikana ryöpsähdä kunnon tuisku.
− Aluksi hiihto oli mukana ohjelmassa, mutta nykyinen lumitilanne on liian nuuka. Muuten lumen vähyys ei haittaa, vaan tapahtuma toteutuu täyttä päätä. Mukana on toistakymmentä matkailu- ja virkistysalan yrittäjää, Hiltunen sanoo.
Sukset voi silti ottaa mukaan, sillä luvassa on ohjeita sivakoiden voiteluun. Lisäksi Seitsemisessä voi tutustua muun muassa talvikalastukseen ja testata liukulumikenkiä. Ne ovat kuin lumikenkien ja lyhyiden suksien risteytys. Kymmenen senttiä leveät menopelit kannattelevat käyttäjäänsä hyvin keväthangilla.
Sunnuntaina huomioidaan etenkin lapsiperheet. Yhdessä tehdään talviherkkuja pikkulinnuille ja seikkaillaan ohjatusti Multiharjun aarialueella Luontonoidan tarinaretkellä.
Seitsemisen puistonjohtaja Tuula Peltonen sanoo, että puistossa käy ihmisiä talvisinkin mutta harvoin ruuhkaksi asti.
− Täällä on loistavat mahdollisuudet liikkua luonnossa ympäri vuoden. Kun lunta on tarpeeksi, ylläpidämme 40 kilometrin mittaista retkihiihtolatujen verkostoa, Peltonen kertoo.
− Talvella etenkin arkisin kansallispuistossa saa olla omissa mietteissään – sitähän suomalaiset rakastavat! asiakasneuvoja Leena Hiltunen hymyilee.

 

Koko perheen talviretkipäivät Seitsemisen kansallispuistossa 6.−7. helmikuuta.

Comments are closed.