​Ojansivulle viestipronssia ja floppikisa

Antti Ojansivun Suomen cup -viikonloppu Vantaalla oli kaksijakoinen.

Lauantaina Ojansivu hiihti seuransa Jämin Jänteen väreissä viestikolmoseksi yhdessä Markus Vuorelan ja Ristomatti Hakolan kanssa. Sunnuntaina paukut loppuivat tyystin.
– Podiumsija oli seuralle ensimmäinen. Oma hiihtoni oli tämän kauden parasta, ja olin osuusajoissa nopein. Eilinen oli hyvä osoitus siitä, että vauhtia riittää, Ojansivu analysoi viestihiihtoaan.
Kärkisijat 3 x 7 kilometrin viestissä menivät Vuokatti Ski Teamille ja Oulun hiihtoseuralle.
Sunnuntain yhdistelmäkisaan vauhtia ei enää riittänytkään.
– Tilanne oli minulle aivan uusi. Lauantaina oli kukitus, sitten haastattelut ja vielä palkintojenjako. Meni kaksi tuntia, ennen kuin pääsin venyttelemään, ja syömiset venyivät pitkälle, Ojansivu harmitteli palautumisen kanssa tehtyä virhettä.
Jo lähtöviivalla Ojansivu totesi, että sunnuntaista voi tulla pitkä. Jalat ja kädet alkoivat krampata jo perinteisen osuudella.
– Sinnittelin pertsaosuuden muiden perässä ja toivoin hiihdon parantuvan vapaalla, mutta huonompaan suuntaan se meni. Mitään ei ollut tehtävissä, ja tulin ladulta pois, kisan keskeyttänyt Ojansivu kertasi.
Lauantain hieno hiihto osoitti Ojansivulle kuitenkin, että kunto on noussut. Elimistön hän uskoo tottuvan peräkkäisiin kisoihin ajan myötä.
Kovia kisoja on luvassa jo ensi viikonloppuna, sillä hienon viestihiihtonsa ansiosta Ojansivu sai paikan Tsekin Nove Mestoon lähtevästä hiihtojoukkueesta. Ojansivu hiihtää Nove Mestossa 15 kilometriä vapaalla.
Parin viikon kuluttua Ojansivun ohjelmassa ovat Imatran SM-kisat, joissa mies tavoittele paikkaa kärkikuusikossa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?