Viljakkalan koululaisille tarjottu ammattiapua

Pommiuhkaaja edelleen karkuteillä

Ylöjärven Viljakkalan kirkonkylän koulua räjäytyksellä uhannut henkilö on edelleen teillä tietymättömillä. Viime viikolla saapunut uhkaus on osoittautunut julmaksi pilaksi, mutta tekijää ei ole onnistuttu jäljittämään.
– Koulussa on palattu arkeen siinä määrin, kuin se on ollut mahdollista, sivistysjohtaja Matti Hursti kommentoi.

Viljakkalan terkkari 2Viime viikon tiistaina Viljakkalan yhtenäiskoulun yllä leijunut pommiuhka on yhä selvittämättä. Maanantaina 2. helmikuuta viidelle koulun henkilökunnan jäsenelle oli tullut sähköpostiviesti, jossa opinahjo uhattiin räjäyttää seuraavana päivänä ilmaan.
Paikan päälle koko tiistaiksi saapuneet poliisit eivät havainneet koululla mitään merkkejä todellisesta pommiuhasta. Koululaiset kävivät oppitunneillaan normaalisti, joskin lukittujen ovien takana.
Ylöjärven kaupungin sivistysjohtaja Matti Hursti toivoo, että hämmentävä tapaus selviäisi mahdollisimman pian. Toistaiseksi Sisä-Suomen poliisi ei hänen tietojensa mukaan ole päässyt tekijän jäljille.
– Uhkaus oli toteutettu niin taitavasti, että viestin lähettäjän jäljittäminen on todella vaikeaa. Se on harmi, koska epätietoisuus on tässä tilanteessa pahinta, Hursti huokaa.
– Pienikin tiedon murunen auttaisi meitä ammattilaisia palaamaan rennoin mielin taas arkeen. Oppilaiden ja heidän vanhempiensa kanssa tapauksesta on jo keskusteltu ammattiauttajien kanssa, ja varmasti keskustellaan vielä vähän jatkossakin, hän lisää.
Hurstin mielestä pommiuhkauksen taitava peittely antaa pientä osviittaa tekijän taustasta. Englanniksi kirjoitettu viesti oli lähetetty tsekkiläiseltä palvelimelta, mutta mitä ilmeisimmin vain näennäisesti.
– Sähköpostia on kaikesta päätellen kierrätetty eri palvelimien kautta niin, että alkuperäinen lähde on hämärtynyt. Tekijän atk-taidot ovat siis olleet korkealla tasolla. Kyseessä ei voi olla mikään pikkupoikien pila, Hursti huokaa.

”Koulupäivästä päätti poliisi”

Vaikka pommiuhkaus oli Ylöjärven kaupungin väen tiedossa jo maanantai-iltana, viljakkalalaisten koulupäivää ei peruttu. Tämä on aiheuttanut jonkin verran närää oppilaiden vanhemmissa, jotka pelästyivät tilanteesta pahanpäiväisesti.
Sivistysjohtaja Hurstin mielestä tehty päätös oli kuitenkin ehdottoman oikea.
– Tällaisissa tapauksissa vastuu tilanteen hoitamisesta on poliisilla, eikä suinkaan kaupungilla. Osa vanhemmista ei tuntunut ymmärtävän tätä ollenkaan, hän sanoo.
– Poliisi arvioi viestin sellaiseksi, että aihetta koulupäivän perumiselle ei ollut. Virkavalta on nähnyt uhkauksia ennenkin ja teki päätöksen oman harkintansa mukaan.
Viljakkalan koulun kirkonkylän toimipisteessä on yhteensä 312 oppilasta. Oppilaitoksen rehtorina toimii Kaisa Mannersuo.

Yksi kommentti

  1. wowihkua

    Ei saada kiinni ? Mistä poliiseille maksetaan verorahat turhaan
    Suomalaisilla operaattoreilla kulkee liikenne tsekin kautta . Ipllä voi jäljittää metrin tarkkuudella ei hankalaa minäkin tiedän tämän

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?