Koskettava rakkaussatu

Ainoat oikeat on romanttinen komedia, joka yhdistää arjen ja satumaisuuden. Päähenkilön pitää valita kahdesta hyvästä se parempi.
Pääministerin avustaja (Sampo Sarkola) pyrkii kolmanneksi pyöräksi Ismon (Antti Reini) ja Hannan (Anna-Maija Tuokko) herkkään hetkeen. (Kuva: Nordisk Film)
Pääministerin avustaja (Sampo Sarkola) pyrkii kolmanneksi pyöräksi Ismon (Antti Reini) ja Hannan (Anna-Maija Tuokko) herkkään hetkeen. (Kuva: Nordisk Film)

− Rakastitko koskaan minua?
− Rakastin mutten tarpeeksi.
Keskustelussa tiivistyy Ainoat oikeat -elokuvan ydin. Ihmiselle voi olla useampikin kuin se yksi oikea. Useampi, jonka kanssa voisi elää ihan hyvän elämän. Mutta onko joku yksi sittenkin ylitse muiden, vai kannattaako tyytyä vaihtoehtoon, jossa ei ole mitään kovin huonoa?

Jatkiksesta valkokankaalle

En juuri koskaan lue aikakauslehtien jatkokertomuksia. Muutama vuosi sitten satuin vilkaisemaan Outi Keskevaarin kirjoittamaa tarinaa naistenlehdessä ja tempauduin mukaan. Oikein harmitti, kun herkullisesti kirjoitettu tarina loppui.
Nyt riemastuin, kun kuulin, että Keskevaari on kirjoittanut jatkiksen pohjalta elokuvan. Ohjaaja Saara Cantellin aiemmat työt ovat olleet hyviä, joten kasassa oli huippuainekset. Enkä joutunut pettymään, vaikka osa jatkiksen juonenkäänteistä onkin karsiutunut pois.

Pääministerin morsian

Kolmikymppinen Hanna (Anna-Maija Tuokko) viettää kivaa kaupunkilaiselämää. Fysioterapeutin työssään hän on arvostettu ja vapaalla hupsuttelee parhaiden ystäviensä (Inka Kallén ja Jenni Kokander) kanssa. Kaverit ovat miessuhteissaan Hannaa räväkämpiä, mutta Hanna ei tunnu löytävän ketään sopivaa.
Paitsi yhtenä yönä, kun hän kirjaimellisesti törmää elämänsä mieheen Markukseen (Ilkka Villi). Epäonnisten sattumusten vuoksi rakastuneet kadottavat toisensa ennen kuin henkilöllisyydet ovat käyneet selviksi.
Hanna metsästää Markusta aikansa mutta luopuu sitten tuloksettomasta touhusta. Kuviot menevät muutenkin uusiksi, kun Hanna saa työkomennuksen toiseen kaupunkiin: hänet on palkattu kuntouttamaan auto-onnettomuudessa loukkaantunutta pääministeriä. Tiivis yhdessäolo lähentää Hannaa ja pääministeri Ismoa (Antti Reini). He ihastuvat ja alkavat seurustella.
Pääministerin morsiamena Hanna päätyy niin linnan juhliin kuin keltaisiin lööppeihin. Kaikki näyttää mukavalta, kunnes Markus ja Hanna tapaavat taas yllättäen.
Ainoat oikeat on hauska ja viihdyttävä rakkaussatu. Päähenkilöiden karisma kantaa, ja sivurooleissa etenkin Sampo Sarkola pääsee hersyttelemään pääministerin hupsuna avustajana.

Ainoat oikeat Tampereen Plevnassa ja Cine Atlaksessa.

Kommentointi on suljettu.