Oivalluksia omaishoitajille

Alzheimer-potilaiden omaishoitajille on tarjolla koulutusta ensi viikolla. Vanhustenviikon tapahtuma on maksuton, mutta ennakkoilmoittautumista suositellaan.

Vanhustenviikkoa vietetään Suomessa 6.–13. lokakuuta teemalla Hyviä vuosia – Goda år! Viikon aikana Home Instead Seniorihoiva järjestää maksutonta koulutusta Alzheimer-potilaiden omaishoitajille Tampereen seudulla.
Ylöjärven tilaisuus pidetään ensi viikon keskiviikkona.
Alzheimer-potilaiden omaishoitajat ovat usein hyvin yksin tilanteessaan, eikä koulutusta tai tukea ole liikaa tarjolla. Home Insteadin koulutus on alan kansainvälisten asiantuntijoiden suunnittelema. Se lupaa tuoreen näkökulman Alzheimerin tautia sairastavien hoivaan. Koulutuksen tavoitteena on tukea hoivanantajia ja omaishoitajia sekä Alzheimerin tautia sairastavan ihmisen turvallista kotona asumista.
Joka vuosi 13 000 suomalaista sairastuu Alzheimerin tautiin, ja yhteensä muistisairauksista kärsii jo 130 000 suomalaista. Muistisairaus vaikuttaa monin tavoin sairastuneiden ja heidän läheistensä elämään.
Home Instead Seniorihoiva on osa kansainvälistä Home Instead Senior Care -ketjua, joka puolestaan on maailman johtava ei-sairaanhoidollinen ikääntyvien kotihoivapalveluita tarjoava yritys.

Koulutustilaisuus keskiviikkona 9. lokakuuta kello 13.30–16.30 Ylöjärven terveyskeskuksen Virta-salissa. Vapaita paikkoja voi tiedustella numerosta 010 850 9520.