Danny ja Aki tuntevat perinteet

Irlantilainen viulisti ja suomalainen kuvataiteilija-muusikko löysivät toisensa. Syntyi omaleimainen duo.
Dannyn ja Akin kappaleista paljastuu yhä uusia kerroksia. (Kuva: Anna Lethert)
Dannyn ja Akin kappaleista paljastuu yhä uusia kerroksia. (Kuva: Anna Lethert)

Ylöjärven pääkirjastossa kuullaan huomenna torstaina monenkirjavaa musiikkia. Asialla on dublinilaisduo Danny & Aki. Kaksikko soittaa perinteistä kansanmusiikkia Irlannista ja Pohjoismaista omaleimaisella tyylillään. Viulisti Danny ja avainviulisti Aki ovat soittaneet yhdessä vuodesta 2010 asti. Viime vuoden heinäkuussa duo julkaisi albumin Danny & Aki – Music from the Irish, American and Nordic Traditions. Levyllä soivat viulu ja haitari.
Irish Times -lehdessä levyn kehuttiin paljastavan tuoreita ulottuvuuksia joka kuuntelukerralla.
Dannyn ja Akin musiikki yhdistelee vaikutteita irlantilaisesta, skandinaavisesta, suomalaisesta, amerikkalaisesta ja vanhasta musiikista. Duo on kehittänyt omaleimaisen, kiinnostavan ja monitasoisen soinnin, jota on sanottu myös borduna-rikkaaksi. Termillä borduna viitataan pitkiin yhtäjaksoisiin ääniin, jotka tukevat kappaleen muita ääniä.

Ehtiväinen kaksikko

Danny Diamond on irlantilainen viulisti ja perinnemusiikin äänitearkistoija. Danny soittaa irlantilaisessa kansanmusiikkiyhtyeessä nimeltä Mórga, jonka kanssa hän on esiintynyt ympäri Eurooppaa. Mórga julkaisi kehutun esikoislevynsä vuonna 2009.
Parhaillaan Danny viimeistelee Mórgan seuraavaa albumia. Danny on myös esiintynyt useasti televisiossa ja radiossa.
Aki on Dublinissa asuva muusikko ja kuvataiteilija. Hän on soittanut monenlaista musiikkia eri kokoonpanoissa vuosien varrella. Akustisen perinnemusiikin uudelleentulkitseminen on hänen keskeisiä kiinnostuksen kohteitaan. Aki on myös säveltänyt musiikkia lyhytelokuviin.

Kansanmusiikkia Irlannista ja Pohjoismaista Ylöjärven Leija-kirjastossa torstaina 19. syyskuuta kello 18.

Kommentointi on suljettu.