Ison intohimon ilmentymiä

23 kuvataiteilijaa ja yksi himo. Näin on kuvattu Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistuvien kuvataiteilijoiden lopputyönäyttelyä. Näyttelyyn johdatti intohimo taiteen tekemiseen.

Taiteen tekeminen on työtä, jota ei ole olemassa ilman intohimoa. Intohimo on pakottava halu, joka saa taiteilijan rakentamaan suuria hiirenloukkuja, maalaamaan lihatiskimaisemia tai kuvaamaan kolmannen sukupolven karjalaisuutta.
Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistuvien kuvataiteilijoiden neljän vuoden intohimoinen työskentely huipentuu päättötyönäyttelyihin. TR1 Taidehallissa ollut osanäyttely päättyi jo, mutta taidekeskus Mältinrannassa pääsee vielä tutustumaan opiskelijoiden teoksiin. Näyttelyiden teemana on himo.
Jo opiskeluaikana tulevat kuvataiteilijat ovat ehtineen kuulla moneen kertaan, kuinka kannattaisi opiskella jotain hyödyllisempää ja mennä oikeisiin töihin. Näyttelyssään he tahtovat osoittaa, että kuvataiteilijan työ on työtä siinä missä muukin. Välillä työtä joutuu tekemään ihan himona, tunteja laskematta.
Tärkeä osa taiteilijan työtä on myös intohimo. Taiteilijat tekevät työtä paljon ja halukkaasti.
Himo taiteeseen on saanut opiskelijat antamaan lopputöissään kaikkensa. Näyttelyn teoksissa himo näkyy teosten sisällössä, määrässä ja muodossa. Mältinrannassa himo on avointa ja sallittua, jopa toivottavaa.

Himona-näyttely Tampereella taidekeskus Mältinrannassa 7. toukokuuta saakka.