Pitkä ja hoikka on valttia

Pajuaskarteluun taipuu parhaiten pitkä ja hoikka varsi. Kurun maaseutunaisten kurssilla askarrellaan pajusta, koivunrisuista ja villiviinistä.

Mitä sinä saisit aikaan pajusta tai koivunrisuista? Tai vaikkapa villiviinin varsista?
Omat askartelutaitonsa voi panna testiin ensi viikon lauantaina. Kurun maaseutunaisten kurssilla askarrellaan luonnonmateriaaleista. Kurssin materiaaleina ovat muun muassa paju, koivunrisu ja villiviini.
− Kukin voi itse valita, millaisen työn tekee – tai panee alulle, sanoo maaseutunaisten sihteeri Paula Männistö.
Se voi olla vaikkapa kukkakehikko, amppeli tai ovikoriste. Männistö itse on aiemmin askarrellut ovikoristeita, kaaospalloja ja pari koria.
− Korit ovat melkein käyttökelpoisia. Kyllä niissä ostokset pystyisi kotiin kantamaan.
Kurssille kannattaa ottaa mukaan omat materiaalit, vaikka jotakin, kuten villiviinin varsia, on valmiina kurssipaikallakin. Styrox-levy, naru ja rautalanka helpottavat punomista.
Paula Männistölle on kehkeytynyt tarkka pajusilmä. Kun hän on kävelyllä, hän syynää matkan varrelle osuvat pajupuskat.
− Suora, yhden kesän kasvanut paju on parasta. Pitkä ja hoikka varsi toimii askartelussa hyvin. Lyhyt ja paksu oksa murtuu helpommin.

Luonnonmateriaalien kurssi 20. huhtikuuta Parkkuun seurahuoneella. Ilmoittautumiset viimeistään ensi tiistaina sihteerille numeroon 050 570 5682. Kurssi on Kurun maaseutunaisten jäsenille ilmainen, muilta pyydetään kymmenen euron osallistumis- ja materiaalimaksu.

Comments are closed.