Janne Niemi ja Minna Haka-Risku juhlivat yhteiskilpailun voittoja

Yli 80 kirmasi Teivocupin finaalissa

Yli 80 juoksijaa ahtautui lähtöviivalle talvisen testijuoksusarjan Teivocupin kauden kuudennessa ja viimeisessä osakilpailussa maanantaina.

Miesten sarjassa käytiin hurja taistelu sekä viimeisen osakilpailun voitosta että yhteiskilpailun ykkössijasta.
Maanantaina kovinta vauhtia piti Valkeakosken Hakan Teemu Visala, joka pysätti kellon viiden kilometrin lenkin jälkeen aikaan 16,19.
Toiseksi kirinyt isäntäseuran Teivo Stayersin Teppo Syrjälä hävisi Visalalle vain kaksi sekuntia. Kylmäkosken Veikkojen Pasi Huhtala oli kolmas, neljä sekuntia Syrjälää hitaampana.
Yhteiskilpailun voittoa kovasti tavoitellut Teivo Stayersin Aki Niemi puristi viidenneksi ennätysajallaan 16,38.
Janakkalan Janan Janne Niemi vastasi kuitenkin niin ikään omalla ennätyksellään 16,47, joka oikeutti kahdeksanteen sijaan.
Niinpä Janne Niemi vei yhteiskilpailun voiton 3 911 pisteellä. Aki Niemi hävisi hänelle vain 19 pistettä.
Teivocupin historiasta löytyy vain kaksi nyt nähtyä tiukempaa taistelua kokonaiskilpailun voitosta.
Yhteiskilpailun kolmas oli Kangasalan Mika Wetterstrand 3 798 pisteellä.

Haka-Riskun ylivoimaa

Naisten sarjan voittajasta ei ollut epäselvyyttä, kun TTY:n Minna Haka-Risku kiihdytti tuttuun tapaan muilta karkuun. Haka-Risku voitti maanantain osakilpailun ajalla 17,27.
Jalkavammasta toipunut Haka-Risku vei nimiinsä myös yhteiskilpailun täydellisellä voittosarjalla. Hän keräsi 4 000 pistettä.
Haka-Risku otti nyt kolmannen yhteiskilpailun voiton neljän vuoden sisällä.
Viimeisessä osakilpailussa toiseksi sijoittui Lempäälän Kisan Klaara Leponiemi, joka hävisi voittajalle puolitoista minuuttia.  Kolmas oli Tampereen Pyrinnön Heidi Haapasalo ajalla 19,07.
Yhteiskilpailussa hopeaa Haka-Riskun jälkeen otti Oriveden Ponnistuksen Anna Huostila, joka saalisti 3 674 pistettä.
Teivo Stayersin Terhi Halonen oli kolmas 3 614 pisteellä.
Kaikkiaan yhdeksän juoksijaa osallistui kauden kaikkiin kuuteen Teivocupin osakilpailuun.
He olivat Teivo Stayersin Aki Niemi, Tampereen Maratonklubin Joonas Kuisma, Salmiakkimelojien Jyrki Kähärä, RC Eemelin Mika Videnoja, Vimppojen Tapani Koskinen, Teivo Stayersin Matti Leppänen ja Mikko Kalmakurki sekä Tampereen Julius Pänttönen ja Tuomo Kähärä.
Näille yhdeksälle urakoitsijalle myönnettiin ilmaiset osallistumiset ensi kaudelle Teivocupin esikilpailuun sekä ensimmäiseen ja toiseen osakilpailuun.