Ryhdin B-tytöt voittotahdilla kohti SM-finaaleja

Ylöjärven Ryhdin B-tytöt valmistautuivat lentopalloilun SM-lopputurnaukseensa erinomaisin ottein välieräturnauksessa Joensuussa. Tuliaisina oli kolme puhdasta voittoa.
Nelli Rantanen syötti kauden parhaita aloituksiaan Joensuussa.
Nelli Rantanen syötti kauden parhaita aloituksiaan Joensuussa.

Sinänsä tällä turnauksella ei ollut merkitystä jatkon suhteen, koska Ryhti oli jo aiemmin varmistanut paikkansa loppuhuipentumassa. Kyseessä oli niin sanottu tasonmittaustilaisuus, ja korkeaksihan Ryhdin taso osoittautui.
Ryhti kukisti Espoo Lentiksen 2–0 (25–14, 25–21), Pieksämäen Tsempin 2–0 (25–12, 25–23) sekä Joen Jujun 2–0 (25–21, 25–11).
Espoota ja Tsemppiä vastaan Ryhti taisi tuudittautua toisessa erässä hieman liian aikaisin voittotunnelmiin, ja keskittymisen herpaantuminen näkyi vastaanottovirheinä. Jujua vastaan suunta oli päinvastainen, mikä lupaa hyvää.
Valmentaja Leena Pohjonen iloitsi joukkueensa erittäin tiiviistä yhteispelistä.
– Jokainen hoiti oman roolinsa onnistuneesti ja pystyi hyviin suorituksiin. Kauden mittaan kunkin pelaajan oma juttu on tullut koko ajan selvemmäksi.
Jopa Ryhdin maajoukkuepelaajista löytyi vielä tasonsa nostajia. Nelli Rantanen ei ole aiemmin loistanut syötöillään kovin usein, mutta nyt hänen aloituksensa lähtivät koko ajan varmasti. Oriveden-laina Inka Raitala oli loukannut edellisenä viikonloppuna olkapäänsä, joten hän huilasi. Inkan tavoin C-tyttöikäinen Tiia Virta paikkasi häntä hakkurina erinomaisesti ja syöttikin komeasti.
Ryhdin peli siis kulkee, mutta yksi asia huolestuttaa hieman ryhtiläisiä: puolentoista viikon päästä kauden päättävän lopputurnauksen pelipaikka, Euran urheilutalo.
– Se on tuttu ja hyvä pelipaikka, mutta euralaiset aikovat jakaa kentän poikittaislohkoihin. Parhaat joukkueet kärsivät siitä vääjäämättä, koska se jättää hyppyleijasyöttöihin ja hyökkäysten vauhdinottoon liian vähän tilaa, Pohjonen kertoi.
– Muutkin joukkueet kuin me ovat ilmaisseet huolensa tästä. Saa nähdä, jaetaanko turnaus useamman salin kesken, koska kyllähän Eurasta muitakin pelipaikkoja löytyisi, hän mietti.
Ryhdin yhteisharjoitukset viimeistelyvaiheessa eivät onnistu, koska Rantasen lisäksi passari Tiia Pohjonen ja yleispelaaja Jessica Kosonen ovat Kuortaneella maajoukkueleirillä.
– Toisaalta he saavat hioa siellä kuvioitaan yhdessä. Tavoitteenamme on uusia mestaruutemme, koska kovimmista vastustajistamme vain Salon Viestin Chilit on tällä kaudella vielä voittamatta. Sitä vastaan olemme pelanneet itse huonosti, Pohjonen muistutti.

D-pojille pronsseja

Ryhdin D-pojat voittivat pronssimitalit kahdessa Lounaisen alueen mestaruusturnauksessa sunnuntaina.
Kilpasarja pelattiin Vammalassa, ja Ryhdin Blue-joukkue voitti Koijärven Kunnon 2–1 ja raumalaisen Narvi-Pallon 2–0, mutta hävisi välierässä Vilppulan Tähdelle. Pronssi hoitui kuitenkin kotiin, kun Maskun Kataja kaatui 2–0 (25–14, 25–20).
Pronssijoukkueessa pelasivat kovakätinen hyökkääjä Aleksi Rantanen, vastaanottoa hienosti johtanut Olli Kivimäki ja niin ikään mainiosti onnistuneet Ville Kainulainen, Daniel Kosonen ja Aleksi Savolainen. Valmentajina hääräsivät Olli Kainulainen ja Mika Kivimäki.
Viime keväänä Ylöjärven Pallon pallokoululaisista muodostettu Ryhti Yellow turnasi Tiikerisarjan huipentumassa Salossa. Alkulohkossa kukistuivat LP Kangasala sekä Vilppulan Tähti 2–0, ja puolivälierissä kaatui hämeenlinnalainen Luolajan Kajastus 2–1.
Salolainen Rikalavolley oli välierässä parempi erin 2–0, mutta pronssiottelussa Ryhti nappasi selvän 2–0 (25–18, 25–15) -voiton Vammalan Lentopallosta.
Ryhdin Yellow´ssa pelasivat Miko Köykkä, Henrik Bremer, Tuukka Niemelä, Riku Peltonen ja Eero Ala-Karvia. Joukkuetta valmensi Jenni Bremer. Yleisurheilupiireistä tunnettu Markku Köykkä veti pitkin talvea kummallekin D-poikaporukalle fysiikkatreenejä, minkä huomasi terävinä otteina pitkissäkin turnauksissa.

E-tytöille kuudes sija

E-tytöt turnasivat jo viikkoa aiemmin Maskussa, ja Ryhdin sijoitukseksi tuli kuudes.  Alkulohkossa tuli 2–0-voitto Salon Viestin Angry Girls 2:sta, mutta tappio samoin numeroin SoPa:lle.
Maskun Katajan Gebardeista otettu 2–1-voitto takasi pääsyn kahdeksan parhaan joukkoon, mutta Euran Raikun ykkösjoukkue oli niukasti parempi luvuin 2–1. Sijoitusotteluissa tuli 2–0-voitto Angry Girls 3:sta, ja turnaus päättyi 0–2-tappioon Narvi-Pallolle.
Harri Matilaisen ja Päivi Raittisen valmennettavat ryhtiläiset olivat  Linnea Kuusela, Ilona Matilainen, Venla Raittinen, Senni Virtanen, Helmi Peltonen ja Pinja Lepola.
D-tyttöjen Tiikerisarjan finaaleissa Somerolla Ryhti sijoittui 7:nneksi ja YPa 13:nneksi.
Alkulohkossaan Ryhti hävisi Oriveden Ponnistukselle 1–2, mutta voitti Liedon Parman ja Someron Pallon ykkösjoukkueen 2–0. YPa hävisi SoPa:n kakkoselle 1–2 ja viialalaiselle A-Volleylle. sekä Liedon Parman Sapelihammastiikereille 0–2.
Ryhti kukisti SoPa:n kakkosen 2–0, mutta hävisi puolivälierissä Äetsän FC57:n ykköselle 1–2.  Sijoitusotteluissa tuli ensin 1–2-tappio FC57:n kakkoselle, mutta SoPa ykkönen kukistui 2–1. YPa voitti forssalaisen Koijärven Kunnon 2–0, ja samoin numeroin nujertui myös Parman Lumileopardit.
Virpi Oksalan ja Harri Matilaisen valmentamassa Ryhdin joukkueessa pelasivat Elina Toimela, Venla Oksala, Emilia Hänninen, Veera Nikkilä, Jade Matilainen ja Saana Joutsenvirta.
YPa:n joukkue: Heli Haanpää, Minerva Kannisto, Tuuli Kruuti, Kiia Lampinen, Minttu Lehtola, Ella-Maria Leppäsalko, Jessi Rajakangas, Henna Rothovius ja Siiri-Iiris Siuko sekä valmentaja Elina Kiili.
E-tyttöjen Tiikerisarjan loppuhuipentumassa Orivedellä Ryhti voitti alkulohkossa Littoisten Tyoväen Urheilijoiden Pandat 2–0, mutta hävisi A-Volleylle 1–2 ja kotijoukkue Ponnistuksen ykköselle 0–2. Lempäälän Kisalle koettu 0–2-tappio tiesi pelaamista sijoista 9–12. Ryhti kukisti kuitenkin FC-57:n Tehotytöt ja Raision Loimun Leijat 2–1, joten sijoitukseksi tuli yhdeksäs.
Jouni Kauniston valmentamat tiikeriryhdittäret olivat Miia Köykkä, Tuuli Ruoho, Johanna Passi, Inka Sairiala, Maria Laitinen ja Pauliina Lehtikevari.