Kekkonen tulee Ylöjärvelle

Vanhan lukion auditoriossa nähdään elokuvia tänään ja huomenna. Asialla ovat kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä ja Ylöjärven kulttuuripalvelut.
Masin ja Taren kaveri Arvi taisi juuri vähän innostua. (Kuva: Disney-Pixar)
Masin ja Taren kaveri Arvi taisi juuri vähän innostua. (Kuva: Disney-Pixar)

Tänään keskiviikkona kello 18.30 esitetään Monsterit-yliopisto. Huomenna nähdään sama elokuva kello 16.30. Torstain jälkimmäinen elokuva on tuore kotimainen Kekkonen tulee!, ja sen esitysaika on kello 19.
Marja Pyykön ohjaama Kekkonen tulee! kuvaa pienen kylän sekopäisiä asukkaita. Kun leviää huhu presidentti Kekkosen vierailusta kylään, sekoilu sen kuin pahenee. Elokuvassa näyttelevät muun muassa Merja Larivaara ja Kristiina Elstelä.
3D-animaatio Monsterit-yliopisto kertoo Masi Pallopäästä ja Tarmo Karvasesta. Parivaljakko on erottamaton, mutta aina ei suinkaan ole ollut niin. Kun tämän epäsuhtaisen monsterikaksikon osapuolet ensi kertaa tapasivat toisensa, he eivät voineet sietää toisiaan. Elokuva raottaa ovea niihin hullunhauskoihin toilailuihin, joiden lomassa Masi ja Tare oppivat pitämään toisistaan.
Elokuvan tekijätiimi on kerryttänyt kokemusta muun muassa animaatioissa Autot ja Up – kohti korkeuksia. Suomeksi puhutun leffan ääninä ovat muun muassa Heidi Herala, Eija Vilpas, Antti Pääkkönen, Jussi Lampi ja Taisto Oksanen.