Ylöjärveltä kolme kohdetta Pirkanmaan Taidesuunnistuksessa

Pirkanmaan Taidesuunnistus -tapahtuma viettää juhlavuotta, sillä tapahtuma avaa ovet taiteilijoiden työtiloihin nyt jo 20. kertaa. Ylöjärveltä mukana tapahtumassa on kolme kohdetta.

Tapahtuma on nykyisellään yksi Pirkanmaan tärkeimmistä nykytaidetta ja sen paikallisia tekijöitä eli niin sanottuja lähitaiteilijoita esiin nostava tapahtuma ja siitä on vuosien saatossa muodostunut monelle pirkanmaalaiselle taiteenystävälle yksi tärkeimmistä kevään merkeistä.

Pirkanmaan Taidesuunnistuksen viehätys piilee siinä, että se tuo taiteen tekijät ja yleisön lähemmäksi toisiaan. Tapahtuma antaa yleisölle mahdollisuuden vierailla taiteilijoille kaikista pyhimmissä paikoissa eli heidän työtiloissaan. Lisäksi mukana on useita, ehkä suurelle yleisölle vielä tuntemattomia näyttelytiloja. Tapahtumassa yleisö on mahdollisuus kysellä, keskustella taiteesta, ostaa teoksia tai vain ihastella paikallista osaamista.

Vuonna 2024 Taidesuunnistus järjestetään 20. ja 21. huhtikuuta. Kohteissa voi vierailla maksutta molempina tapahtumapäivinä kello 11–17.

Ylöjärvellä voi vierailla taiteilija Emma Bayraksen luona (Soppeentie 2 B). Bayras on kuvataiteilija, jonka suosikkiaiheita maalauksissa ovat luonto sekä villieläimet, erityisesti susi ja kissapedot.

Ylöjärveltä mukana on myös Taitokeskus Ylöjärvi ja Näpsä Krankkulan puutalossa (Suojastentie 10).

Lisäksi Ylöjärvellä Krankkulassa voi tutustua lasten ja nuorten kuvataidekoulu Piirtoon.