Vasemmistoliitto jätti aloitteen henkilöstön edustuksesta kaupungin johtoryhmiin

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jätti eilisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa aloitteen henkilöstön edustuksesta kaupungin johtoryhmissä.

Vasemmistoliitto esittää, että Ylöjärven kaupungin johtoryhmiä laajennetaan henkilöstön edustajalla työntekijöiden ja työnantajan yhteistoiminnan kehittämiseksi.

Vastaavaa käytäntöä hyödynnetään useissa Suomen kunnissa, ja osassa niistä henkilöstön edustaja johtoryhmässä on määritelty hallintosäännössä.

Myös Pirkanmaan hyvinvointialueella henkilöstöllä on edustus johtoryhmissä.

Aloitteen mukaan henkilöstön edustaja lisäisi johtoryhmän asiantuntemusta sekä henkilöstön vaikutusmahdollisuuksia ja parantaisi molemmin puolista, avointa viestintää.

Henkilöstön edustaja operatiivisessa päätöksenteossa myös parantaisi yhteistoiminnan laatua ja täydentää yhteistoimintalain tarkoitusta, aloitteessa sanotaan.

Lisäksi aloitteessa todetaan, että monesti on käytäntönä, että henkilöstön edustajia on kutsuttu johtoryhmiin käsiteltäessä henkilöstöön vaikuttavia asioita, mutta tosiasiassa kaikki asiat liittyvät henkilöstöön, sillä henkilöstö niitä toteuttaa työssään.