Säästä tilaa vierashuoneessa vuodetuolilla

Vierashuoneen sisustamisessa voi säästää tilaa vuodetuolin avulla. Vuodetuolia voi käyttää monipuolisen ja näppärän vierahuoneen sisustuksessa: huomioi vuodetuolin runko, tee siitä päivällä sohva, sijoita se seinää vasten ja valitse sopiva väri ja tyyli. Lisää huoneeseen sopivia huonekaluja, vaihda vuodetuolin ilmettä helposti päällisillä ja lisää mukavuutta pehmusteilla. 

Kokeile erilaisia asetteluvaihtoehtoja ja huolehdi vuodetuolin puhtaudesta. Hyödynnä sen monikäyttöisyys ja luo tervetullut tunnelma lisävarusteita hyödyntämällä. Näillä vinkeillä voit luoda viihtyisän ja toimivan vierashuoneen vuodetuolin avulla.

Huomioi vuodetuolin runko

Vuodetuolin runko on keskeinen osa vierashuoneen sisustusta. Valitessasi vuodetuolia, kiinnitä huomiota siihen, miltä runko näyttää, kun se on muunnettu sängyksi ja sohvaksi. 

Varmista, että vuodetuoli sopii sisustukseen tai valitse neutraali muotoilu, joka sopii kaiken kanssa yhteen. Harkitse myös päällisten ostamista vuodetuoliin, jotta voit helposti vaihtaa sen ulkonäköä. Hyvät päälliset ja lisävarusteet voi löytää esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Tee vuodetuolista päivällä sohva

Kun vieraat ovat nukkuneet vuodetuolilla, muuta se tavalliseksi sohvaksi. Laita päälle muutama tyyny tai petauspeitto ja lisää joitakin lisävarusteita. Esimerkiksi sohvan lisänä on usein sohvapöytiä. Varmista, että voit siirtää niitä helposti, koska niitä on siirrettävä usein. 

Lisäksi sohvilla on usein ylävaloja tai valoja sivupöydillä, joten asenna nämä myös luodaksesi mukavaa tunnelmaa vierashuoneeseen. Tarjouslehdet voivat sisältää erinomaisia tarjouksia lampuista ja pöytävaloista.

Sijoita vuodetuoli seinää vasten

Varmista, että sijoitat vuodetuolin tilaan, jossa sinun ei tarvitse siirtää sitä usein. Pidä se toimivana, jotta sen avaaminen sängyksi tai taittaminen sohvaksi on helppoa. Saattaa olla houkuttelevaa laittaa se huoneen nurkkaan, mutta on parasta sijoittaa se selkä seinää vasten. Se helpottaa vuodetuolin muuttamista sängyksi.

Myös esimerkiksi loma-asunnoista ja kesämökeistä voi tehdä käytännöllisemmän hyödyntämällä vuodetuolia.

Valitse sopiva väri ja tyyli

Kun valitset vuodesohvaa vierashuoneeseen, harkitse huolellisesti sen värivalintaa ja tyyliä. Valitse väri ja tyyli, jotka sopivat vierashuoneen yleiseen sisustukseen. Voit valita neutraalin värin, joka sopii kaiken kanssa yhteen tai valita rohkeamman värin, joka luo elävyyttä ja ilmettä huoneeseen. 

Lisäksi voit harkita koristetyynyjen tai peittojen lisäämistä, jotka sopivat huoneen värimaailmaan ja luovat yhtenäisyyttä sisustukseen.

Vuodetuolin päälliset tarjoavat helpon tavan vaihtaa futonin ulkonäköä. Voit hankkia useita eri päällisiä, joita voit vaihtaa kauden, juhlan tai mielialan mukaan. Voit esimerkiksi valita kevyemmän ja raikkaamman päällisen kesäksi ja lämpimämmän ja pehmeämmän päällisen talveksi. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden päivittää huoneen ilmettä helposti ilman suurta vaivaa.

Huomioi vuodetuolin koko

Kun valitset vuodetuolia vierashuoneeseen, huomioi sen koko. Varmista, että se mahtuu huoneeseen mukavasti ja jättää riittävästi tilaa liikkumiselle. Pienempi vuodetuoli sopii paremmin pieniin huoneisiin, kun taas suurempi vuodesohva voi täyttää tilan suuremmissa huoneissa. Huomioi myös sen koko, kun valitset lisäkalusteita ja koristeita huoneeseen.

Esimerkiksi Pärnu hotellit on sisustettu käyttäen pieniä sohvia, jotka luovat lisää istumapaikkoja huoneessa, mutta eivät vie liikaa tilaa.

Kun sisustat vierashuonetta vuodetuolia, voit kokeilla erilaisia asetteluvaihtoehtoja samaan tapaan kuin hotelleissa. Voit kokeilla sijoittaa vuodesohvan eri puolille huonetta ja nähdä, mikä asettelu toimii parhaiten huoneen tilan ja muun sisustuksen kanssa. 

Huolehdi vuodesohvasta ja sen puhtaudesta

Vuodetuolin pitäminen puhtaana ja hyvässä kunnossa on tärkeää vierashuoneen sisustuksen kannalta. Varmista, että puhdistat vuodesohvan säännöllisesti ja imuroi se, jotta siitä poistuu pölyä ja likaa. Jos vuodetuolissa on irrotettava päällinen, pese se pesuohjeiden mukaisesti. 

Jos päällistä ei voi pestä, voit käyttää tekstiilien puhdistukseen tarkoitettuja tuotteita. Vaihda myös sohvan päälliset säännöllisesti pitääksesi huoneen ilmeen raikkaana ja puhtaana.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?