Presidentinvaalin äänestyspaikat valittu – Rundi-auton aikataulu muuttuu

Suomalaiset valitsevat alkuvuodesta maalle uuden presidentin. Ylöjärvellä on vaalissa viisi ennakkoäänestyspaikkaa ja yhdeksän varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikkaa.

Tämän vuoden eduskuntavaaleissa oli viisi ennakkoäänestyspaikkaa ja presidentinvaalissa paikat ovat samat. Ennakkoäänen voi antaa pääkirjasto Leijassa, Viljakkalan kirjastossa, Kurun kirjastossa, Kauppakeskus Elossa ja Rundi-autossa. Rundi-auton aikataulua on muutettu eduskuntavaaleihin verrattuna. Rundin aikataulun ja äänestyspaikat voi tarkistaa ennen äänestystä Ylöjärven kaupungin verkkosivuilta.

Varsinaisena vaalipäivänä äänestysalueiden äänestyspaikat sijaitsevat Siivikkalan koululla, Vuorentaustan koululla, Metsäkylän koululla, Soppeenmäen koululla, Pääkirjasto Leijassa, Kauraslammen koululla, Takamaan koululla, Vahannan koululla, Mutalan koululla, Viljakkalan kirjastolla sekä Kurun kirjastolla.

Ennakkoäänestys järjestetään myös laitoksissa, joita ovat Tiuravuoren palvelukeskus sekä Ylöjärven terveyskeskussairaala. Lisäksi laitosäänestys järjestetään ympärivuorokautista hoitoa antavissa toimintayksiköissä, kuten esimerkiksi Esperi Hoivakoti Elokaaressa, Attendo Graniitissa ja Pirkanmaan pienkoti Alppilassa.

Tasavallan presidentin vaali järjestetään 28. tammikuuta. Ennakkoäänestys on 17.–23. tammikuuta. Jos vaalin ensimmäisellä kierroksella kukaan ehdokkaista ei saa vähintään puolta annetuista äänistä, toimitetaan kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä toinen vaali sunnuntaina 11. helmikuuta. Toisen kierroksen ennakkoäänetys on 31.1.–6.2.