Poliisi valvoo tällä viikolla turvavyön käyttöä ja tarkkaamattomuutta

Poliisi valvoo turvalaitteiden käyttöä ja tarkkaamattomuutta tehostetusti tällä viikolla maanantaista perjantaihin.

Poliisi muistuttaa, että vuonna 2021 moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa kuolleista henkilöistä 65 ei käyttänyt turvavyötä. Turvavyötä käyttämällä heistä olisi eri todennäköisyyksillä pelastunut 33 henkilöä.

– Turvavyön käyttö on ilmaista, mutta sen käyttämättä jättäminen maksaa 70 euroa tai pahimmassa tapauksessa oman tai toisen ihmisen hengen, poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta toteaa.

Valvontajakson toisella kohteella eli tarkkaamattomuudella tarkoitetaan kuljettajan huomion keskittymistä muuhun kuin ajamiseen. Kiellettyä tarkkaamattomuutta on teknisen laitteen, kuten kännykän käyttäminen ajoneuvossa tai raitiovaunussa siten, että se haittaa tai vaarantaa ajamista. Kuljettaja ei myöskään saa käyttää viestintälaitetta pitäen sitä kädessään.

Poliisitarkastaja Katajiston mukaan erityisen vaarallista on tekstin kirjoittaminen ajon aikana, koska silloin katse saattaa olla pitkäänkin poissa tiestä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?