Suuri rautakaupan tukkuliike haluaa tontin Kolmenkulmasta – ”Merkittävä yritysinvestointi Ylöjärvelle”

Vaasalainen C.J. Hartman on ostamassa Ylöjärven kaupungin omistaman yritystontin Kolmenkulmasta. Yritys kaavailee tontille ammattiasiakkaille tarkoitettua rautakauppaa, joka korvaisi yrityksen nykyisen Tampereen Hankkion toimipisteen.
Hartmanin oston kohteena oleva yritystontti sijaitsee Kolmenkulmassa El Padelin -padelkeskuksen naapuritontilla Kolmostien vieressä, lähellä Soppeentien liittymää. (Arkistokuva: Jani Saarenpää)

Hartmanin oston kohteena oleva yritystontti sijaitsee Kolmenkulmassa El Padelin -padelkeskuksen naapuritontilla Kolmostien vieressä, lähellä Soppeentien liittymää. Tontti on kooltaan  33 624 neliömetriä, ja kaupunki on myymässä sen Hartmanille  571 608 euron hintaan.

Hartman haluaa rakentaa tontille ammattiasiakkaille tarkoitetun rautakaupan tukkuliikkeen, joka palvelisi erityisesti Pirkanmaan aluetta. Yrityksellä on vastaava toimipiste Tampereen Hakkiossa, mutta sen tilat ovat yrityksen mukaan riittämättömät.

– Tarkoituksenamme on rakentaa modernit, toimivat ja tarkoituksenmukaiset tilat Ylöjärvelle, jonne siirtäisimme nykyisen toimintamme Pirkanmaalla. Tampereen toimipisteessämme työllistämme tällä hetkellä noin 50 henkilöä, Hartman kertoo kaupungille lähettämässään tontin ostoanomuksessa.

Rakennusprojekti käyntiin vuonna 2023

Yrityksen tarkoituksena on aloittaa hallin rakentaminen ensi vuonna. Suunnitelma pitää sisällään muun muassa 6 000 neliömetrin ja jopa kymmeneen metriin kohovavan varaston rakentamisen. Lisäksi tontin ympärille halutaan rakentaa iso suljettava varastokatos.

– Tilat koostuisivat konttoriosasta, näyttelytiloista, asiakaspalvelupisteestä ja varastosta. Myyntihenkilökunta tulee toimimaan konttoriosassa ja pääasiallinen asiakasliikenne tulee olemaan näyttelytiloissa ja asiakaspalvelupisteessä.

Suunnitelma pitää sisällään myös hallin katolle rakennettavan aurinkovoimalan.

Lue myös: Ylöjärvi ostaa Kolmenkulman alueelta suuren maa-alueen miljoonilla – Suunnitelmana yritysalueen laajentaminen

Tontti on kooltaan  33 624 neliömetriä. (Kartta: Ylöjärven kaupunki)

Tontti paras sijainniltaan ja logistisesti

Ylöjärven Yrityspalvelun toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki kertoo, että kaupunki on käynyt Hartmanin kanssa neuvotteluja kuluneen vuoden aikana. Kaupunginhallitus päättää tontin myymisestä ensi viikon maanantain kokouksessaan.

– Kyseessä on merkittävä yritysinvestointi Ylöjärvelle. Tonttitarjontaa on ympäri Pirkanmaata, mutta Hartmanilla on tultu siihen lopputulokseen, että Kolmenkulman tontti sijainniltaan ja logistisesti paras, Isolähteenmäki sanoo.

Tällä hetkellä Hartmanilla on toimipisteet Tampereen lisäksi Espoossa, Kokkolassa, Pietarsaaressa, Seinäjoella ja Vaasassa. Rautakaupan asiakaskunta koostuu rakennus- ja sisustusurakoitsijoista, rakennus- ja sisustustarvikkeiden jälleenmyyjistä, erilaisten teollisuusalojen suur- ja pk-yrityksistä, julkishallinnosta ja kotitalouksista.

Hartman-konserni on 160-vuotias perheyritys ja Suomen 4. suurin rautakauppa. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 195 miljoonaa euroa.