Siltatien koulun rakentaminen edistyy suunnitellussa aikataulussa – Katso kuvagalleria rakenteilla olevasta koulusta

Siltatien koulu rakennetaan kolmessa vaiheessa. Ykkösvaihe valmistuu kesällä 2023. Syksyllä uudessa koulussa aloittavat 1–3-luokan oppilaat sekä esikoululaiset.
Ylöjärven kaupungin sähköinsinööri Esa Toikkonen, vt. vastaava työnjohtaja Matti Tuunainen ja tuotantoinsinööri Samuli Mäenpää Lujatalolta sekä Ylöjärven kaupungin vs. rakennuspäällikkö Hannu Heikkilä Siltatien rakenteilla olevan koulun edustalla. Heidän takanaan on koulun pääsisäänkäynti. (Kuvat: Sanna Hillberg)

Lujatalon tuotantoinsinööri Samuli Mäenpää kertoo, että kauan odotetun Siltatien koulun rakentaminen edistyy suunnitellussa aikataulussa. Rakennustyömaalla tapahtuu tällä hetkellä paljon: käynnissä ovat runkovaiheen elementtiasennukset, vesikattotyöt, maanrakennustyöt ja maalämpöporaukset.

Myös sisävaiheen työt on aloitettu: väliseiniä muurataan ja tehdään maanvaraisia lattioita sekä talotekniikka-asennuksia.

Työmaalla on tällä hetkellä kolmisenkymmentä työntekijää. Heidän määränsä tulee vielä lähes tuplaantumaan rakennustöiden edetessä.

Nyt kahdessa vaiheessa

Koulua rakennetaan kahdessa vaiheessa. Ykkösvaihe, kokonaisuudessaan noin 7 000 neliötä, valmistuu kesällä 2023 ja syksyllä 1–3-luokan oppilaat sekä esikoululaiset aloittavat uudessa koulussa.

Kakkosvaiheen eli liikuntahallin oheistiloineen sekä väestönsuojan on tarkoitus valmistua tammikuussa 2024. Liikuntahalli on kooltaan noin 1 300 neliötä.

Ylöjärven kaupungin vs. rakennuspäällikkö Hannu Heikkilä kertoo, että koulu tulee lämpiämään pääasiassa kaukolämmöllä. Myös maalämpöä käytetään ja se on mitoitettu jäähdytystarpeen mukaan.

– Kesäkaudella maalämpö jäähdyttää ja talvella lämmittää, tarkentaa kaupungin sähköinsinööri Esa Toikkonen.

Vaativan erityistuen koulutilat tulevat rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen. Niiden väliseinämuuraukset ovat jo käynnissä.

Suunnittelussa on otettu huomioon vaativan erityistuen oppilaat, jotka siirtyvät Siltatien kouluun Ylöjärven Yhtenäiskoululta.

– Tiloihin tulee myös aistihuone, joka on irrotettu kaikista muista rakenteista, kertoo vt. vastaava työnjohtaja Matti Tuunainen Lujatalolta.

Esikoululaisille ja vaativan erityistuen oppilaille on varattu myös oma piha-alue. Ykkösvaiheessa tiloihin valmistuu myös neuvola.

Lue myös: Siltatien koulun rakennusurakka alkoi vihdoin – Tällaisissa puitteissa koululaiset aloittavat ensi vuonna

Kolmosvaihe vuonna 2026

Rakentamisen kolmosvaihe eli 5.–9.-luokkalaisille tarkoitettujen tilojen rakentaminen alkaa vuonna 2026. Ne tulevat paikalle, jossa alueen rakennuskopit tällä hetkellä sijaitsevat. Tämä urakka tullaan kilpailuttamaan myöhemmin.  Alueen louhinnat on jo kuitenkin tehty, jotta räjäytyksiä ei tarvitse tehdä myöhemmin koulun vieressä. Rakentamisen ajaksi alue tullaan eristämään aidalla.

 

Harmaisiin betonipintaisiin ulkoseiniin tullaan tekemään julkisivulevytykset paikan päällä sääsuojassa. Ulkoseinän värimaailma tehdään arkkitehdin suunnitelman mukaan. Valkoiset seinäpinnat jäävät valkoisiksi.

Katso kuvagalleriasta miltä Siltatien koululla näyttää rakennusvaiheessa.