Tero Tiura on Kurun Urhea Matti vuosimallia 2022

Kurulainen Tero Tiura on tullut ihmisille tutuksi tapahtuma-aktiivina, joka häärää muun muassa Kurun markkinoiden takana.
Tapahtuma-aktiivi Tero Tiura on uusi Kurun Urhea Matti.

Kurulainen Tero Tiura on tullut kurulaisille tutuksi jo vuosikymmeniä kestäneestä aktiivisesta tapahtumajärjestämisestä. Tiura tekee asioita laidasta laitaan.

Tiura aloitti vapaaehtoistyöt jo nuorena kotiseudullaan Kurussa.

Tiura on oikea tapahtuma-aktiivi, jonka meriitit ovat moninaiset. Tiura on toiminut muun muassa lasten ja nuorten leiriohjaajana ja monissa tehtävissä Kurun eri tapahtumissa.

Tiura on ollut isosti mukana myös seuratoiminnassa, kuten esimerkiksi urheiluseuroissa, vapaapalokunnassa ja partiossa.

”Miljoonaviisituhatta tapahtumaa”

Urheilumieheltä pitää kysyä urheilutermein: Miltä nyt tuntuu?

–Fiilis on aivan mahtava, kyllä mää arvostan tätä. Hieno juttu, Tiura vastaa.

–Sää unohdit perusteluista 24 tunnin tapahtumat. Kaikki hiihdot, pyöräilyt, soudut ja muut. Miljoonaviisituhatta tapahtumaa, huikkaa vaimo Jaana Tiura väliin.

Yksi Tiuran isoimmista tapahtumasaavutuksista lienee Kurun markkinoiden järjestäminen yhdessä Jaana Tiuran kanssa.

–Tämä on sellainen kunnianosoitus, jolla huomioidaan se huomaamaton talkootyö, mitä tehdään. Itse arvostan paljon sitä, että kaikkien hyväksi tehty talkootyö huomioidaan, markkinavastaava Jaana Tiura kertoo.

Yhteisöllisyys tärkeää

Tiura tunnetaan 24 tunnin urheilukisojen järjestämisestä vuodesta 1980, mukana on muun muassa hiihto, pyöräily ja soutu. Tero ja Jaana Tiura ovatkin todellisia 24 tunnin hiihtokisojen konkareita. Kurun 24 tunnin hiihdossa näkyy myös voimakas yhteisöllisyys ja kylähenki.

Yhteisöllisyys ja ihmisten tuominen yhteen onkin Tiuralle tärkeää.

–Pidän siitä, että ihmiset lähtevät liikkeelle ja tapaavat toisiaan. Ettei olla pelkästään someyhteydessä, Tiura sanoo.

–Onhan tämä ihan hienoa, että porukka lähtee liikkeelle. Joskus on jotain tapahtumia, ettei tule kuin kourallinen ihmisiä ja silloin miettii, että mitä tästä tulee, Tiura sanoo.

Urheilu tuo ihmisiä yhteen

Urheilulajeista erityisesti jääkiekko ja hiihto ovat lähellä sydäntä, mutta kaikki urheilu on yhtä lailla tärkeää. Rakkaus urheiluun vaikuttaa myös tapahtumien järjestämiseen.

Urheilu on Tiuralle helppo kanava tuoda ihmisiä yhteen.

Tiuran on urheilutapahtumien järjestämisen lisäksi osallistunut moniin urheilutapahtumiin. Tiura on juossut viisi kertaa Tukholman maratonin. Pirkan hiihdon Tiura kävi hiihtämässä kymmenen kertaa ja sitten hän omien sanojensa mukaan ”löi sukset naulaan”.

Omien urheilusuoritusten lomassa ehti kuitenkin hieman vilkaista, miten hommat oli järjestetty muualla.

–Juostessa maratonia oli mukava katsella, miten kaikki asiat oli siellä järjestetty ja miten kaikki pelaa, Tiura naurahtaa.

Lisäksi Tiura valmentaa poikaansa jääkiekossa ja harjoituksissa menee suuri osa ajasta.

–Pikkuhiljaa aletaan suunnittelemaan ensi vuoden markkinoita, Tiura sanoo.

Kurun Urhea Matti- ja Heloposki Henna-arvonimet myönnetään vuosittain henkilöille, jotka toimivat kurulaisten hyväksi ja tekevät Kurua tunnetuksi. Kaksikon valitsee Kuru-neuvosto ehdotusten perusteella.