Hoitajalakolla on vaikutuksia myös Ylöjärvellä: ”Toiveena, että ei-kiireellisiä yhteydenottoja voisi siirtää”

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super aloittivat lakon tänään perjantaina 1. huhtikuuta klo 6 aamulla. Lakko koskee Tampereen yliopistollista sairaalaa, mutta sillä on vaikutuksia myös ympäristökuntien terveyspalveluihin, erityisesti erikoissairaanhoitoon.
Ylöjärvellä lakon vaikutukset näkyvät erikoissairaanhoidon kautta, kertoo terveyskeskuksen ylilääkäri Teija Lahti.

Lakon vuoksi Tampereen yliopistollisessa sairaalassa turvataan vain päivystys ja välttämätön kiireellinen hoito. Vaikka lakko koskee vain erikoissairaanhoidon hoitohenkilökuntaa, se tulee vaikuttamaan myös perusterveydenhuollon toimintaan.

Ylöjärvellä lakon vaikutukset näkyvät erikoissairaanhoidon kautta, kertoo terveyskeskuksen ylilääkäri Teija Lahti.

– Lakko näkyy Ylöjärvellä, kuten koko Suomessa, erikoissairaanhoidon kautta kun siellä toimintaa joudutaan rajaamaan.

Lahden mukaan Ylöjärvellä on varauduttu lakkoon lisäämällä henkilökuntaa kiirevastaanottoon. Hän kertoo, että lakon etenemistä ja sen vaikutuksia seurataan huolellisesti.

– Päivittäin arvoimme tilannetta pienellä johtoryhmällä ja sen mukaan sitten tarvittaessa toimimme ja ohjaamme toimintaa.  Toiveena tietenkin tässä hankalassa tilanteessa on se että ei-kiirellisiä yhteydenottoja voisi siirtää lakon loppumisen jälkeen.

Entä, jos jalkani murtuu lakon aikana, saanko apua Ylöjärven terveyskeskuksesta?

– Ylöjärven terveyskeskus ja meidän oma kiirevastaanotto toimii lakon aikana normaalisti ja avun saa tarvittaessa myös jalkamurtumassa, Lahti vakuuttaa.