Riskiryhmiin kuuluvat 12–17-vuotiaat voivat varata ajan 3. koronarokotukseen

Novavaxin proteiinirokotetta Nuvaxovidia saatiin Ylöjärvelle.
Kuvituskuva)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille annetaan kolmas koronarokoteannos, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille on ohjeistettu jo aikaisemmin tarjoamaan tehosteannoksia.

Lisäksi THL suosittelee, että mahdollisuus kolmansiin rokoteannoksiin tarjotaan myös muille kuin riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille vähintään kuusi kuukautta toisesta rokoteannoksesta, jos se on tarpeen muusta kuin lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi matkustamisen vuoksi.

Ylöjärvellä 12-17-vuotiaat voivat varata rokotusajan kolmanteen rokoteannokseen THL:n linjausten mukaisesti. Ajan voi varata joko netissä eTerveydessä tai puhelimitse koronarokotusten ajanvarausnumerosta 03 735 6702.

THL toteaa tiedotteeseen, että lapsilla ja nuorilla vakava koronatauti on hyvin harvinainen ja kahden rokoteannoksen teho on säilynyt hyvänä vakavia tautimuotoja vastaan. Perussairaudet kuitenkin lisäävät myös lasten ja nuorten riskiä sairastua vakavaan koronavirustautiin.

Novavaxin koronarokotteita saapunut Suomeen – valmistetta käytetään ensisijaisesti 1. ja 2. rokoteannoksiin

Novavaxin proteiinirokotetta Nuvaxovidia saatiin Suomeen viime viikolla. Rokote antaa suojaa koronaviruksen aiheuttamaa infektiota ja tautia vastaan.

Rokotteella on Euroopan unionin alueella myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin. Nuvaxovid-rokotetta suositellaan ensisijaisesti henkilöille, joille ei voida antaa aikaisemmin käyttöön tulleita mRNA- tai adenovirusvektorirokotteita.

Ylöjärvellä Novavaxin koronarokotteelle voi varata ajan puhelimitse koronarokotuksen ajanvarausnumerosta: p. 03 735 6702.