Ylöjärven Ilveksen P14-joukkueelle pronssia Kokkola Cupista

Joukkueen kisamatka ei alkanut ihanteellisesti junan myöhästymisen takia, mutta turnauksen saaliina oli pronssia ylöjärveläisille.
Ylöjärven Ilveksen pronssijoukkue Kokkola Cupissa.

Joukkueen osalta turnauksen alku ei ollut ihanteellinen, sillä juna oli lähes 1,5 tuntia myöhässä Härmässä sattuneen henkilövahingon takia. Rautatieasemalta suoraan pelipaikalle, pillimehu, sämpylä ja banaani pikaisesti suuhun ja kentälle odottamaan alkuvihellystä.

Samassa junassa meidän kanssa sekä perässä tulleessa junassa oli muitakin joukkueita, joten ihanteellinen ei varmastikaan ollut käytetyin adjektiivi myöskään turnausjärjestäjän toimistolla.

Torstaina ja perjantaina pelattiin neljä alkusarjan peliä jotka kaikki voitimme yhden maalin erolla. Vastassa yhdessä näistä peleistä oli kaksi tasoa meitä korkeammalla pelaava Pohjoisen Liigan joukkue KPV Kokkolasta, joka lopulta sijoittui turnauksessa hopealle eli pojille mahtava voitto.

Täpärästi mitalipeleihin

Lauantain ensimmäinen peli oli aamupäivän puolivälierä Ilmajoen Kisailijoita vastaan jossa panoksena oli paikka klo 14 pelattavaan välierään ja sitä kautta mitalipeleihin tai joutuminen klo 19 pelattavaan sijoitusotteluun. Pojille ehdotin ennen ottelua, että eiköhän me pidetä pitkä iltavapaa tänään, mihin nyökyttelyjä tuli varsin kiitettävä määrä.

Helpoimmalla mahdollisella tavalla pitkää iltavapaata ei tienattu, sillä vastustaja ehti mennä jo kahden maalin johtoon. Sitkeän taistelun jälkeen tulimme lopulta tasoihin mikä tarkoitti sitä, että ottelun ratkaisemiseen tarvittiin rangaistuspotkukilpailu.

Jos ei muuten jo ollut jännää, niin nyt sitten viimeistään, pari meidän poikaa löysi kilpailun ajaksi mielenkiintoisempaa katsottavaa vaihtokopin seinistä kuin kentältä… Paineet varmasti tuntuivat molempien joukkueiden pojissa, rp-kilpailun tulos meille 3-2. Paikka mitalipeleissä oli siis varmistettu.

Välierässä vastaan asettui jo alkusarjasta tuttu KPV. Jotain oli kahdessa päivässä joukkueiden voimasuhteissa tapahtunut sillä tässä näytelmässä meille jäi pelkkä statistin rooli. Lopputulos 0-4 ja pronssiotteluun valmistautuminen.

Tiukka pronssiottelu

Sunnuntai. Päätöspäivä ja päätösottelu, vastassa FC Folk Haapavedeltä. Vastustajalla oli ns. Amerikan meininki, ottelu lähetettiin YouTubessa livenä selostettuna! Poikkeuksellisen hienoa!

Pronssin kohtalosta käytiin pisin mahdollinen taisto sillä ottelu ratkesi vasta rangaistuspotkujen jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi 1-1, vastustajan mennessä ensin johtoon. Rangaistuspotkujen ampujia tarvittiin kummaltakin kuusi, ratkaisu saatiin kun vastustajan tasoittavan yrityksen sai maalivahti jalalla torjuttua.

Hienosti järjestetty turnaus, monta tasaista peliä joissa poikien henkistä kanttia mitattiin ns. urakalla ja lopuksi vielä pronssimitali käteen. Paljoa enempää ei voi toivoa. Hyvä pojat!

LAURI VEITTIKOSKI