Valtuusto juhli kautensa päättymistä – Tulevan kauden valtuuston puheenjohtajan nimi paljastui juhlapuheessa

Ylöjärven nykyinen kaupunginvaltuusto juhli valtuustokauden päättymistä tiistai-iltana Koulutuskeskus Valossa.
Kaupunginvaltuusto kokoontui vielä kerran ja juhli saavutuksiaan. (Kuva: Hanna Isotalo)

Aluksi kaupunginhallituksen puheenjohtajalta Katja Luojus sanoi tervehdyssanat valtuustolle. Tämän jälkeen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jaana Lamminen piti juhlapuheen, josta ilmeni myös seuraavan valtuuston puheenjohtaja.

– Kun katson kuluneita neljää vuotta taaksepäin, on päällimäisenä mieleen jäänyt se tunne, että hienoa, kyllä asiat ovat edenneet ja halua Ylöjärven kehittämiseen löytyy. Kaupunginhallituksen sadoista tehdyistä päätöksistä voimme todeta, että paljon on saatu aikaan, Lamminen sanoi.

Hän muistutti, miten korona-aika haastoi valtuuston.

– Ylöjärvellä tilanteesta selvittiin mielestäni hyvin ja haluankin kiittää viranhaltijoita, jotka saivat kaupungin toiminnat turvattua omilla toimillaan, Lamminen totesi.

Lamminen kertoi myös, että kaupunginvaltuusto aloitti uuden strategian valmistelun heti kauden alussa ja sai sen valmiiksi hyvällä yhteistyöllä.

– Mielestäni tämän työstäminen vahvisti luottamustamme toisiimme, kun saimme seminaarissa keskustella, tehdä ryhmätöitä ja lopulta tehdä kompromisseja työtämme ohjaavan asiakirjan hyväksymiseksi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus (vas.), kaupunginjohtaja Pauli Piiparinen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jaana Lamminen juhlatunnelmissa. (Kuva: Jaana Lamminen)

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja viittasi myös paljon huomiota keränneeseen kaupungin johtamisselvitykseen.

– Tämä prosessi oli haastava, mutta esteistä huolimatta se saatiin tehtyä ja nyt keskitymme työntekoa tukevaan johtamiseen, avoimeen vuorovaikutukseen ja tiedonkulkuun. Mielestäni johtamisselvitys oli yksi tärkeimpiä valtuustokautemme saavutuksia, Lamminen pohti.

Lamminen listasi puheessaan myös erilaisia valtuustokauden aikana saavutettuja konkreettisia asioita. Näitä olivat muun muassa asuinalueiden laajentuminen Siltatien, Metsäkylän ja Siivikkalan alueilla, teollisuusalueiden monet tontinluovutukset, Viljakkalan uusi kevyen liikenteen väylä ja liikuntahalli, Kurun uusi päiväkoti, vanhusten palveluasumisen turvaaminen Kurussa ja Viljakkalassa, kaupungintalon ympäristön rakentuminen, Vanhan Räikän kunnostaminen sekä Eppu-veistoksen saaminen kaupungintalon aukiolle.

Jenni Mustajärvi Duo eli Jenni Mustajärvi ja Olli Anttila esiintyivät valtuustolle. (Kuva: Jaana Lamminen)

Lamminen lisäksi toivoi, että uusi valtuusto on jatkossakin keskusteleva ja päätettäviin asioihin perehtynyt.

– Tärkeää on myös kuunnella kaupunkilaisia ja osallistaa heitä, ottaa pitkiä askelia kohti avoimempaa kuntademokratiaa.

Lopuksi Lamminen ikään kuin luovutti puheenjohtajan nuijan valtuuston seuraavalle puheenjohtajalle.

– Vaalit on nyt pidetty ja haluan toivottaa onnea kaikille nykyisille valtuutetuille jatkopaikasta ja kiittää poisjääviä työstänne ja ajankäytöstänne Ylöjärven hyväksi. Hyvillä mielin siirryn nyt valtuutettujen riviin ja annan nuijan seuraavalle. Onnea ja menestystä tulevalle valtuuston puheenjohtajalle, Juho Ojarekselle (kok.), näin voinen jo nyt toivottaa.

Lammisen sanojen jälkeen juhlaväki sai kuulla Jenni Mustajärvi Duon musiikkiesityksen, jonka jälkeen vuorossa olivat huomionosoitukset. Ilta päättyi ruokailuun.