Luvut kertovat: Ratikka jakaa voimakkaasti kaupunkilaisten ja kuntavaaliehdokkaiden mielipiteet

Ylöjärven Uutisten vaalikoneen vastausten perusteella raitiotien jatkaminen Tampereelta Ylöjärvelle jakaa voimakkaasti sekä kaupunkilaiset että kuntavaaliehdokkaat.

Kaikkiaan 1564 käyttäjää oli tiistaihin mennessä vastannut paikallislehden vaalikoneen raitiotiehanketta koskevaan väitteeseen.

Väite kuului: Kaupunginvaltuusto on päättänyt raitiotien ratavarauksista Ylöjärvellä. Hanketta pitää tulevaisuudessa jatkaa niin, että Tampereen raitiotie jatkuu Ylöjärvelle seuturaitiotienä. Ylöjärvelle pitää siis rakentaa raitiotie tehostamaan joukkoliikennettä.

Vastaukset jakaantuivat hämmästyttävän tasaisesti. Lukijoista 781 oli myötämielisiä ratikkahankkeelle ja 765 oli vastustuksen kannalla. Ratikan vastustajat ovat mielipiteissään ehdottomampia, sillä 369 vastaajaa oli täysin eri mieltä väitteen kanssa. Täysin samaa mieltä olevia oli 264.

Kuntavaaliehdokkaista 137 oli vastannut väitteeseen. Heistä 72 suhtautuu ratikan tuloon myötämielisesti ja 62 vastustaa sitä.

Vastaukset ratikkaa koskevaan väitteeseen jakautuvat kaupunkilaisten keskuudessa voimakkaasti. (Kuva: Ylöjärven Uutisten vaalikone)

Ylöjärven Uutisten vaalikoneeseen pääset tästä

Comments are closed.