Parkkuussa sijaitsevan Kuuskosken kunnostukseen rahoitusta

Parkkuun osakaskunta saa Pirkanmaan ELY-keskukselta rahoitusta Kuusjärven alivedenkorkeuden nostoon ja Kuuskosken kunnostukseen.

Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt tänä vuonna yhteensä noin 275 000 euroa avustusta vesistöjen käyttöä ja tilaa parantaviin hankkeisiin Pirkanmaalla. Avustusta myönnettiin 23 hankkeelle. Hankkeita on eri puolilla Pirkanmaata. Avustusten pääpaino on vesienhoitosuunnitelmien toimeenpanoa edistävissä kuormitusta vähentävissä pintavesihankkeissa.

ELY-keskuksien käytettävissä olevaan avustusmäärärahaan vaikuttavat saapuneiden avustushakemusten määrä, hankkeiden merkittävyys ja niiden kustannukset. Ympäristöministeriö sekä maa- ja metsätalousministeriö jakavat määrärahat ELY-keskuksille. Ympäristöministeriön rahoitusta jaettiin Vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 21 hankkeelle noin 260 000 euroa. Maa- ja metsätalousministeriön rahoitusta jaettiin 2 hankkeelle noin 15 000 euroa. Parkkuun osakaskunta on toinen maa- ja metsätalousministeriön rahoitusta saavista tahoista.

Avustusta on myönnetty ensisijaisesti niihin kohteisiin, joiden tila on vesien ekologisen tilaluokituksen mukaan tyydyttävä tai välttävä. Lisäksi avustuksilla on edistetty pohjavesialueiden suojelusuunnitelmien laadintaa.