Valtuusto löi lukkoon ratikan ratavaraukset

Kaupunginvaltuusto päätti seuturaitiotien ratavarauksista Kantatien ja Leijapuiston linjausten mukaisesti

Kaupunginvaltuusto päätti maanantai-iltana kokouksessaan seuturaitiotien ratavarauksista Ylöjärven kaupungin alueella. Päätös syntyi ilman äänestystä kaupunginhallituksen pohjaesityksen mukaisesti.

Pari viikkoa sitten Tampereen kaupunginvaltuusto päätti omalta osaltaan seuturaitiotien linjauksesta Ylöjärvelle.

Ylöjärven kaupunginvaltuuston päätös Ylöjärvellä Teivossa sijaitsevan kuntarajan ja Soppeenmäen välisellä osuudella ratavaraukseksi valittiin vaihtoehto Kantatie, jossa raitiotie sijoittuu Vaasantien varteen. Kantatien linjaus on suora, nopea ja mahdollistaa tehokkaan maankäytön Teivo-Mäkkylän alueella. Se tavoittaa myös Vaasantien itäpuolisia alueita.

Soppeenmäen ja Kirkonseudun välisellä osuudella ratavaraukseksi valittiin vaihtoehto Leijapuisto, joka palvelee sekä Soppeenmäen, Räikän että Leijapuiston alueita. Linjauksen varrelle sijoittuvat keskeiset asuntoalueet ja kaupalliset palvelut, kaupungintalo, kirkko ja seurakuntakeskus sekä pääkirjasto.

Asemantielle päätettiin tehdä raitiotievaraus optiona, mikäli tulevaisuudessa Ylöjärven rautatieasema tai -seisake toteutuu, ja se kannattaa yhdistää raitiotiehen.

Raitiotien ja Vaasantien sekä pääradan risteämistavat Soppeenmäen ja Kirkonseudun välisellä osuudella sekä Tampereen ja Ylöjärven yhteisellä kuntarajalla ratkaistaan jatkosuunnittelussa.

Ylöjärvelläkin voidaan joskus tulevaisuudessa nähdä ratikka liikenteessä. (Kuva: Pasi Tiitola, Tampereen Raitiotie Oy)