Tampereen valtuusto päätti seuturaitiotien linjauksesta Ylöjärvelle

Ylöjärvelläkin saatetaan tulevaisuudessa nähdä ratikka kulkemassa. (Kuva: Pasi Tiitola / Tampereen Raitiotie Oy)

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti maanantain kokouksessaan Tampereen raitiotien toisen osan rakentamisen lisäksi seuturaitiotien linjauksista.

Valtuuston päätöksellä Tampereen Lielahden ja Ylöjärven ratahaaralla raitiotien ratavaraus tehdään Turvesuonkadun vaihtoehdon mukaisesti. Kantatien ja pääradan risteämistapa Tampereen ja Ylöjärven yhteisellä kuntarajalla ratkaistaan jatkosuunnittelussa. Turvesuonkadun varteen tehdään varaus raitiovaunujen säilytysvarikolle.

Ylöjärven kaupunginvaltuuston on tarkoitus päättää ratavarauksista Ylöjärven alueella marraskuussa. Päätöksen jälkeen ratavaraukset otetaan huomioon yleiskaavassa, tulevissa asemakaavoissa, katusuunnitelmissa ja kunnallistekniikan sijoittamisen suunnitelmissa. Yleissuunnitelma ei kuitenkaan tähtää tarkasteltujen raitiotieratojen välittömään toteuttamiseen.

Muissa seuturaition kohteissa Härmälän ja Pirkkalan ratahaaralla raitiotien ratavaraus tehdään Hatanpään valtatielle ja Nuolialantielle. Koilliskeskuksen ja Kangasalan Lamminrahkan ratahaaralla raitiotien ratavaraus tehdään Tenniskadun vaihtoehdon mukaisesti osuudella Tays–Alasjärvi ja Piettasenkadun vaihtoehdon mukaisesti osuudella Linnainmaa–Risso.

Päätös syntyi äänin 57-10.

Valtuuston tärkein päätös oli, että Tampereen raitiotien toinen osa Pyynikintorilta Lentävänniemeen rakennetaan. Raitiotien läntisen jatkeen toinen osa kulkee Pyynikintorilta Pirkankatua ja Sepänkatua pääradan yli ja edelleen Paasikivenkatua Santalahden uudistuvalle asuinalueelle. Seuraavalla toteutusosuudella raitiotie ylittää sillalla Paasikiventien ja kulkee Näsisaaren kautta Hiedanrantaa ja siitä edelleen Niemenrannan alueen läpi Lentävänniemeen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?