Kaupungin lomautukset alkavat kesäkuun alussa

Viime viikolla päättyneiden Ylöjärven kaupungin yt-neuvotteluiden tuloksena 170 kaupungin työntekijää lomautetaan kuukaudeksi.

Lomautukset koskevat pääasiassa varhaiskasvatuksen, ruokapalveluiden, siivouspalveluiden ja vapaa-aikapalveluiden henkilöstöä.

Lomautukset alkavat kesäkuun ensimmäisenä päivänä ja lomautukset sijoittuvat pääosin kesäkuulle. Siivouspalveluissa kuukauden lomautusjaksot ajoittuvat kesä-heinäkuulle.

Yt-neuvotteluita käytiin kolmeen otteeseen. Neuvotteluiden tuloksena kaupunki päätti perua aiemmin päätetyt palkanmaksun keskeytykset. Tehdyt päätökset palkanmaksun keskeytyksestä puretaan ja pidätetyt palkat maksetaan työntekijöille takautuvasti. Palkanmaksun ja keskeytysten piirissä oleva henkilöstö siirtyy normaalin lomautusmenettelyn piiriin. Asia koskee noin 50 työntekijää.

Yt-neuvotteluiden tavoitteena oli selvittää eri vaihtoehdot kaupungin henkilöstöresurssin sopeuttamiseksi tilanteessa, jossa osa kaupungin palveluista on valtioneuvoston linjausten mukaisesti suljettu tai supistettu ja joka heikentää merkittävästi kaupungin taloudellista tilaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?