Asiakasvierailut maatalous-, rakentamis- ja viherrakentamiskohteissa kruunasivat kansainvälisen tiedotustilaisuuden

Vihreät kuormaimet tekijöineen paistattelivat tiiviissä kuvaus- ja haastattelurumbassa

Kamerat napsahtelivat tiuhaan tahtiin ja nauhurit tallensivat herkästi esittelyjä, kun 55 kotimaista sekä ulkomaalaista toimittajaa ja 20 agenttia seurasivat vihreästä väristään tunnetun kuormaajan valmistumista Avant Tecno Oy:n tehtaan tuotantolinjalla viime viikon torstaina Ylöjärvellä. Toimitusjohtaja Risto Käkelä ja varatoimitusjohtaja Jani Käkelä osoittivat suomalaista avoimuutta, kun he näyttivät medioiden edustajille koko valmistusketjun. Avantilaiset paiskivat ahkerasti töitään, kun journalistit parveilivat hehtaarihalleissa.

55 toimittajaa ja 20 agenttia osallistui viime torstaina ja perjantaina Avant Tecno Oy:n kansainväliseen lehdistötilaisuuteen. Risto ja Jani Käkelä ottivat medioiden edustajat vastaan.

– Kansainvälinen lehdistötilaisuutemme sujui hyvin. Tapahtuma onnistui jopa hieman odotuksiamme paremmin, varatoimitusjohtaja Jani Käkelä luonnehti perjantaina saattaessaan vieraitaan lentokentälle.

Avant Tecno Oy järjesti Suomen oloissa harvinaisen mittavan kansainvälisen tiedotustilaisuuden.

– Lehdistöä saapui erittäin hyvin paikalle. Vieraanamme oli erityisen ilahduttavasti oman alamme lehtien erikoistoimittajia, Jani Käkelä iloitsee.

– Lehdet ovat julkaisseet jo ensimmäiset juttunsa niin verkkojulkaisuissaan kuin printeissään. Pohjois- ja Keski-Euroopasta saimme paikalle toimialamme merkittävien julkaisujen edustajat, jotka tekevät keräämistään aineistoista useampia juttuja, hän odottaa.

Jani Käkelän mukaan toimittajat olivat erityisen kiinnostuneita Avant 800 -sarjasta ja sähkökäyttöisestä e-sarjasta sekä mittavista tehdasinvestoinneista.

– Medioiden edustajat osallistuivat ahkerasti myös perjantaina aamupäivällä järjestettyihin tutustumiskohteisiin, joissa he pääsivät seuraamaan käytännössä Avantin koneita maataloudessa, rakentamisessa ja viherrakentamisessa, hän kertoo.

Ylöjärvi saa näkyvyyttä

Jokaisella kuormaajalla on ostaja, kun kone valmistuu Avant Tecnon tehtaalla Ylöjärvellä. Tulevan omistajan nimilappu on hanikassa. Toimittajat ihastelivat tuotantolinjan selkeyttä.

Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki kiittelee Käkelän yrittäjäperhettä sen Ylöjärvi-myönteisyydestä. Elinkeinopomon mukaan Avant Tecno Oy on ollut perinteisesti vahvasti mukana kaupungin ja elinkeinoyhtiön markkinointikampanjoissa.

– Avanttecnolaiset korostavat aina yrityksen ylöjärveläisyyttä, mikä on erittäin merkittävä asia kehitys- ja kasvunälkäiselle paikkakunnalle, Isolähteenmäki iloitsee.

Elinkeinopomo uskoo ulkomaalaisten toimittajien saaneen jonkinlaisen kuvan myös Avant Tecnon kotipaikasta ja toimintaympäristöstä.

– Avant Tecnon toteuttama iso kansainvälinen mediatapahtuma ansaitsee meidän kaikkien ylöjärveläisten kiitoksen. On muistettava, että tiedotusväki oli Ylöjärvellä ja Tampereella kahden vuorokauden ajan. Tärkeintä kuitenkin on, että kuormainvalmistaja sai sanomansa vahvasti esille, Isolähteenmäki teroittaa.

– Avant Tecno on kannustava esimerkki muille yrityksille siitä, miten määrätietoista ja pitkäjänteistä kansainvälistymistyö on. Siihen kuulu jatkuva tuotteiden innovointi, yritystarinan syventäminen ja oikea-aikainen näkyvillä oleminen, hän miettii.

Ylöjärvellä toimii tällä hetkellä noin 2 500 yritystä.

– Yhä useamman yrityksen ajatus bisneksen rakentamisesta kohdistuu kansainvälisille markkinoille. Tässä suhteessa maailma on pienentynyt huomattavasti.

Työntekijöille julkista kiitosta

Kansainvälinen lehdistötilaisuus nosti julkisuuden valokiilaan Avant Tecnon työntekijät.

Teollisuusneuvos Risto Käkelä toisti monta kertaa toimittajille, että kuormaintehdas tarvitsee aina motivoituneet ja tehtävänsä vastuullisesti hoitavat työntekijät.

– Olemme panostaneet koko ajan konekantamme ja tekniikkamme, jotta tehtaamme on moderni. Vaikka meillä on miten hienot koneet ja robotit tahansa, ihmisellä on aina keskeinen rooli, hän painotti.

Varatoimitusjohtaja Jani Käkelä (oik.) esitteli Avant Tecno Oy:n avainhenkilöt kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

Käkelän mukaan kuormaintehtaan kärki-idea on tehdä maailman laadukkaimpia ja halutuimpia koneita. Haaste toteutuu, kun jokainen työntekijä kertoo havaitsemansa toiminnan kehitys- tai parannusidean. Menestymisen nälän on oltava koko henkilökunnan yhteinen. Kun henkilöstö saavuttaa yhdessä asetetut tavoitteet, siitä on myös jokaisen työntekijän hyödyttävä taloudellisesti.

– Systeemissämme onnistumiset ja tavoitteiden täyttymiset palkitaan välittömästi seuraavassa tilipussissa, teollisuusneuvos kertoo.

Avanttecnolaiset ovat sopineet tavoitteesta, jonka mukaan ensi vuonna linjalla valmistuu joka viikko 120 konetta. Vuoden 2021 tahdissa viikoittain syntyy jo 150 kuormainta.

”Onneksi ostimme Pilkingtonin tilat”

Avant Tecnolla on mittavat kasvusuunnitelmat.

Risto Käkelä pitää suorastaan onnenpotkuna päätöstä, jonka hän ja varatoimitusjohtajapoikansa tekivät muutama vuosi sitten Pilkingtonilta vapautuneiden toimitilojen ostamisesta.

– Meillä on nyt seitsemän hehtaaria lämmintä hallitilaa, mikä mahdollistaa toimintamme merkittävän kehittämisen ja kasvattamisen yhdessä paikassa.

Kotimaiset ja ulkomaalaiset reportterit kuulivat mittavista investoinneista, joita Avant Tecno on juuri tehnyt tai joita yritys toteuttaa lähitulevaisuudessa.

Toimittajat tutustuivat muun muassa moderniin varastoautomaattiin, särmäysautomaatioon sekä maalaamoon.

Käkelät esittelivät myös käytössä olevien robottien kirjon. Vanhin robotti on palvellut kuormainvalmistajaa jo runsaan 20 vuoden ajan.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.