Kaikkien aikojen suurin ja tehokkain 800-sarja herätti kansainvälisten erikoistoimittajien mielenkiinnon

Avant Tecno Oy odottaa uutuudelleen läpimurtoa Münchenin Bauma-messuilta

15 maasta saapuneet erikoistoimittajat ja edustajat saivat viime torstaina ja perjantaina esimakua ylöjärveläisen kuormainvalmistajan toimialan mullistavasta uutuussarjasta.

Koko rakennuskoneala on odottanut ylöjärveläiseltä Avant Tecno Oy:ltä tätä uutista: Avant 800 -sarja on valmis esiteltäväksi. Suuri ja tehokas kuormaajamalli esiteltiin kansainvälisessä tiedotustilaisuudessa suurelle toimittajajoukolle.

Toimitusjohtaja Risto Käkelä ja varatoimitusjohtaja Jani Käkelä esittelivät kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa tehtaansa kaikkien aikojen suurimman ja tehokkaimman kuormaajamallin Avant 800-sarjan. Sen ensiesiintyminen tapahtuu maailman suurimmilla rakennuskonealan Bauma-messuilla Münchenissä huhtikuun puolessa välissä. Käkelät sanovat, että kansainvälisillä markkinoilla on jo odoteltu suomalaisvalmistajalta historiallista uutuutta.

Kotimaiset ja ulkomaalaiset toimittajat sekä agentit pääsivät tutustumaan viimetorstaisessa kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa ylöjärveläisen Avant Tecno Oy:n täysin uuteen 800-sarjaan, joka on valmistajan 28-vuotisen historian suurin ja tehokkain kuormaajamalli.

– 800-sarjasta on tulossa Avant Tecnolle hyvin merkittävä uusi päänavaus, varatoimitusjohtaja Jani Käkelä näkee.

Hänen mukaansa rakennuskonealan toimijat eri maanosissa ovat jo jonkin aikaa odottaneet ylöjärveläisvalmistajalta kuormaajamaailman mullistavia uutisia.

– Laaja kiinnostus kansainvälistä lehdistötilaisuuttamme kohtaan osoittaa, että Avant 800 -sarja on odotettu uutuus. Toimittajat olivat erittäin innostuneita ja kiinnostuneita näkemästään, Jani Käkelä iloitsee.

– Alamme merkittävät julkaisut eri maissa ennättävät uutisoida uutuussarjastamme parahiksi ennen 8.–14. huhtikuuta Saksan Münchenissä pidettäviä rakennuskonealan Bauma-messuja. Ne ovat lajissaan maailman suurimmat, ja meillä on siellä oma näyttävä osasto. Odotamme tapahtumalta suurta läpimurtoa.

Yritysuutiset kiinnostivat

Monikymmenpäinen journalisti- ja agenttijoukko oli erittäin kiinnostunut kuormainvalmistajan muistakin uutisista.

Teollisuusneuvos Risto Käkelä ja varatoimitusjohtaja Jani Käkelä esittelivät 28-vuotiaan perheyrityksen nousujohteista kasvu- ja kehityspolkua. Avant Tecno Oy:n liikevaihto ylitti ensimmäisen kerran sadan miljoonan rajan ollen 110,5 miljoonaa euroa viime vuonna.

Risto Käkelän mukaan Avant Tecno tavoittelee tulevaisuudessakin vähintään 10 prosentin vuotuista kasvua. Ylöjärveläisyritys hakee suurinta kasvua Yhdysvalloista, jossa Avant Tecnolla on ollut jo kuuden vuoden ajan oma myyntiyhtiö, Avant Tecno USA.

Jani Käkelä avasi yrityksen monipuolista investointiohjelmaa. Parhaillaan toteutuksessa oleva ohjelma on arvoltaan noin 10 miljoonaa euroa.

– Modernisoimme koko tuotantomme. Satsaamme niin tekniikkaan kuin työntekijöihimme. Päämääränämme on kasvattaa viikkotuotanto parissa vuodessa nykyisestä 100 koneesta 150 koneeseen, hän tarkentaa.

Mediaväki perehtyi myös Avant Tecnon sähkökäyttöiseen e-sarjan tuotantoon, joka on kovassa vauhdissa. Avant e6 on maailman ensimmäinen litiumakulla varustettu pienkuormaaja. E-sarjan valmistusmäärät kasvavat tasaisesti.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.